新年ワイン会

1/2

近くのお寺、慶性寺に初詣。

 

 

ご本尊の聖観音さまのお姿が好きです。

 

 

さて今日は友人を自宅に招いて、新年のワイン会を開催します。

 

 

スタートはdaimajoさまのおせち料理。

 

ワタシの料理は、焼野菜サラダ。

 

 

お正月は野菜が不足がちになりますからね。

 

2皿目のシーフードグラタンは、タラバガニの入った豪華版。

 

 

お正月なので奮発しました。

 

 

山形産黒毛和牛の黒ビール煮込みは、daimajoさまのお料理。

 

 

新メニューですね、とても美味しかったです。

 

 

メンバーに駆け出しのワインメーカーが2名いて、ややこしいワインの評価が飛び交います。

うーむ。。。

 

そんな、こんなで、ワインは5人で9本でした。

けっこう良いワインを飲んでますね。。。

 

 

15時にスタートしたワイン会、22時に終了しました。

え? 7時間も飲んでたんだ!!

 

 

Jan. 2

I visited Keisho-ji Temple near my home in the morning.

I like this temple very much.

 

 

Then I invited my friends and organized New Year’s wine party at my home.

 

 

We started the party with daimajo-sama’s New Year dishes.

 

I cooked Yaki-Yasai.

 

You are often shortage of vegetables in New Year.

 

I cooked Seafood Gratin.

 

It was a gorgeous version that had king crabs.

 

 

The main dish was Beaf Stew cooked by dainajo-sama.

 

Delicious!

 

We talked, ate and drank a lot.

It was a very nice New Year’s party.

Thank you very much!

 

 

The party started at 15:00 and finished 22:00.

We kept drinking wine for seven hours!!