販売数、年間約45万本

12/17

今日は寄せ鍋にしました。

朝からコトコトと鶏ガラで出汁をとりました。

 

 

 

 

今日は休肝日。

ワイン飲みたかったけど我慢しましたよ。

 

 

12/18

お昼は、昨夜の寄せ鍋の出汁で雑炊を作りました。

 

 

 

 

大変、美味しゅうございました。

 

 

夜は手巻き寿司。

今日は地味目に手巻き寿司。

 

 

 

 

真鯛、真鯵、本マグロ、スルメイカ、ヒラメ、サーモン、ツナマヨ、キュウリ

 

 

 

 

真鯛と真鯵は江ノ島にあがった地物です。

やっぱり鮮度が違います。

ひさびさのツナマヨが、また美味しいんだ、これが。

 

 

 

 

1本目 ラ・クロワ・グラシオ ピクプール・ド・ピネ 2019  1,580円

何を飲もうか迷った挙句、この私のイチオシになりました。

今月、これ飲むの3回目。どんだけ好きなんだ。

牡蠣の養殖地として有名な地中海の港町、メーズ近郊で造られる白ワイン。

牡蠣に良く合うワインとして世界的に人気を博していますが、寿司にも本当に良く合います。

これ、本当に美味しいです。

 

 

2本目 マルキドボーラン カベルネ・ソーヴィニヨン 2019  870円

ツナマヨに合いそうだと思って、マルキのカベルネ。

我が家のご馳走、手巻き寿司にマルキドボーランを抜くのは珍しいですね。

でも、マルキボーラン、手巻き寿司にも良く合います。

この価格でこのクオリティー。

毎年、年間約45万本の販売数も納得です。

 

 

Dec. 17

 

I cooked Yose-Nabe for the dinner today.

 

I cooked it very well.

Unfortunately, it was a No Wine day today.

 

 

Dec. 18

I cooked Zosui Risotto for lunch using the Yose-Nabe soup leftover yesterday.

 

Very good!

 

 

 

Then I cooked Temaki-Sushi for dinner.

 

It was so delicious!

 

 

1st La Croix Gratiot Picpoul de Pinet 2019  1580 yen

After wondering which bottle I should choose for Temaki-Sushi, I decided to open my most favorite white wine.

It was the third time I had tasted this one in this month.

This Languedoc white wine is very popular as a better partner with oyster.

Also, it is a very, very good for sushi.

I love La Croix Gratiot Picpoul de Pinet!  

 

 

2nd Marquis de Beau Rond Cabernet Sauvignon 2019  870 yen

Probably, I haven’t chosen Marquis de Beau Rond for Temaki-Sushi ever.

Because Temaki-Sushi is a special dinner, I always choose some kind of premium wine.  

Actually, this one is very good for Temaki-Sushi, too.

I was sure again it had an outstandingly high cost-performance.

You will understand why Marquis de Beau Rond is sold about 450,000 bottles every year if you try this one.