フェウド アンティーコ トゥルム・ロッソ

10/24

今日も良い天気。

朝の3キロランニングに続いて、2時間庭の草刈り。

結構へろへろになりながら、買い物に出かけて、お料理当番です。

 

 

プロシュート

 

 

 

 

グリーンサラダ

 

 

 

 

秋鮭、ホタテ、アサリ、小海老のソテー ポテトグラタン添え

 

 

 

 

大変良く出来ました。

 

 

 

 

1本目 フェウド アンティーコ トゥルム・ロッソ ビオロジコ 2018   サンプル試飲

ワタシがコンサルタントを務める白鶴酒造が輸入する新商品です。

イタリア・アブルッツォ州の小さな生産地トゥルム産のオーガニックワイン。

なんでもトゥルムってイタリアで一番小さなDOCGのようです。

有機栽培のモンテプルチアーノ100%を野生酵母で醸造、無濾過でボトリングしています。

特に期待もなく、前菜がプロシュートだし、秋サケのソテーは、結構スパイスを効かせてるから、イタリアの赤にしようと抜きました。

で、これはびっくりツボでした。

とにかく自然で優しく柔らかい。

ブドウのキメがナノレベル(うそ)で細やかで、シームレス。

口の中で抵抗感がまるでなく、渋みもするするとなめらかです。

モンテプルチアーノならではの、しっかりとした果実味と飲みごたえ。

いや、これは美味しい、良いワインです。

白鶴さん、良いイタリアワインを見っけましたね。

希望小売価格は、3,000円とのこと。いいんじゃないですか。

 

これの白も入荷しています。ああ、もっと飲みたい。。。

 

 

Oct. 24

I cooked dinner.

 

Prosciutto

 

Green Salad 

 

Seafood Saute with Potato Gratin

 

I did a very good job!

 

 

1st Feudo Amtico Tullum Rosso Biologico 2018  Sample Tasting

It is a new arrival wine imported by Hakutsuru Shuzo, which is the major sake brewery in Japan.

I am in charge of a consultant for the wine division of Hakutsuru.

It is made from 100% Montepulciano grown in Tullum DOCG Abruzzo by organic method.

Tullum is the smallest DOCG in Italy, I heard.

It is fermented by wild yeast and bottled by non-filtered.

I didn’t expect so much this one but it was just my favorite style of BIO wine.

I like the dense fruits, fine acidity and mild tannin.

The taste was really elegant.

I enjoyed a seamless mouthfeel very much.

It is a very, very nice Montepulciano, isn’t it?

The retail price 3,000 yen, is reasonable, I think.

Hakutsuru-san, you did a very good job!

 

 

Anyway, I wanted to drink more….