ヴィヴァラ オーガニックワイン

10/11

休肝日。

ワインの気分だけでも味わおうと、今年収穫の神戸ワインのシャルドネのジュースをいただきました。

 

 

 

 

意外にも、ちゃんとシャルドネの風味があります。

これ、美味しいです。

 

 

10/11

ヴィヴァラ オーガニックワイン

アイレン & テンプラニーリョ   350円

 

 

 

 

 

コンサルタントを務める白鶴酒造が新しく輸入を開始したスペイン産のオーガニックワインを試飲しました。

ワインを酸素を遮断したボックスで海上輸送し、白鶴の工場でボトリングしています。

 

白はアイレン、赤はテンプラニーリョ 100%。

ま、凄く美味しいって訳ではありませんが、変な添加物系の雑味は皆無。

オフフレーバーのないクリーンな味わいです。

普通に美味しい。

小瓶なので、今日は久しぶりに赤ワインも飲めました。

参考上代価格は、240ml 350円。

これ、ありだと思います。

 

 

Oct. 11

No Wine Day

 

I tasted a bottle of Chardonnay juice made by Kobe Wine from the harvest this year.

 

I could feel a mood of the wine tasting.

 

 

Oct. 12

Vivala Organic Wine Airen & Tempranillo  350 yen

They are a brand-new Spain organic wine imported by Hakutsuru Sudo.

I am a wine consultant of this major sake brewery.

The wine was brought in the container to Japan and bottled in the factory of Hakutsuru.

 The white wine is made from Airen and the red wine is made from Tempranillo.

They are not surprisingly tasty but not so bad.

Both of styles are very clean and natural.

I couldn’t find any bad or off flavor.

 

It is good, I think.

Because the bottle size is small, I could taste a red wine today.

I was happy today.