10/5
本日、富山に日帰りで出張です。
富山に来るのは久しぶり。
立山連峰の冠雪は、まだのようです。
今日は、新しくオープンする高級飲食店のワインリスト作りの依頼を受けて、スタッフの皆さんと意見交換。
担当ソムリエが所有していた秘蔵のお宝ワインも拝見。
ワインの状態も良好です。
いろいろとお話を伺いワインリストのコンセプトが固まりました。
お店は、金沢駅の近くに11月下旬のオープン予定。また、リポートする機会があると思います。
ミーティング終了後、富山市内の市場調査。
帰りの新幹線を待つ間に、駅構内のお気に入りの和食店で富山の銘酒と海の幸を頂きました。
飲食店で、お酒をいただくのは3か月ぶりくらい?
感動的です。
富山湾で獲れたお刺身は鮮度抜群。
白エビの天ぷらは、掛け値なしで絶品。
今まで食べた白エビとは全く違います。
鮮度だけでなく、調理方法にこだわりがある事をお店の方に伺いました。
堪能、あまりの美味しさに飲み過ぎ。
あやうく新幹線に乗り遅れるところでした。
新幹線では爆睡。
ワタシ、今日も一日おつかれさまでした。
Oct. 5
I had a one-day business trip to Toyama.
It has not snowed on Tateyama Mountains.
I joined in the meeting of the wine selection for some new Teppanyaki restaurant in Kanazawa.
They have had some secret old vintage fine wines.
I checked the condition of them.
Fortunately, they are very fine.
We could decide the concept of the new wine list policy.
The restaurant will open on the end of November.
I am looking forward to visiting there.
Then I walked around the central Toyama city.
Then I had a dinner at my favorite local food restaurant at Toyama station.
I enjoyed very fine seafood dishes with very fine local sake.
I drank a lot of glasses.
I might drink too much.
It was a very nice trip.
Thank you!