真鯛にメロン

7/19

休肝日

 

 

7/20

新百合ヶ丘の小田急OXで、江ノ島に上がった天然の真鯛をゲット。

 

 

 

前菜一品、カルパッチョを作りました。

 

 

 

 

トッピングは、北海道の月形メロン。

 

 

 

 

 

 

メロンと真鯛の組合せは初めてでしたが、これが抜群に美味しかったです。

 

 

 

 

1本目 パラッツィ カタラット 2019  950円

これも最近のお気に入り。

シチリア産のカタラット100%で仕込まれています。

ピュアでナチュラルな典型的なリラックスワインのスタイルです。

オフフレーバーがいっさい無い澄んだキレイな味わい。

コスパの高さもリラックスワインならではでしょう。

 

2本目 チェスコン カベルネ NV  1,100円

赤も最近のお気に入り。

ヴェネト産のカベルネ・フランとカベルネ・ソーヴィニヨンで仕込まれています。

カベルネのアロマとテイストがしっかりとありながら、味わいはサラリと軽やかで華やかです。

ガッツリ冷やして美味しい赤ワイン。

とても良いです。

 

 

Jul. 19

No Wine Day

 

 

Jul. 20

I got a very fresh fish hooked at the near sea.

I cooked it Carpaccio.

The topping was Melon.

 

It was so delicious!

 

 

1st Palazzi Catarratto NV  950 yen

It is made from 100% Catarratto grown in Sicilia.

It is my recent favorite wine.

The style is a typical Relax Wine, pure and natural.

I couldn’t find any off-flavor.

What a clean white wine is this!

Tasty!

 

2nd Crscon Cabernet NV. 1100 yen

It is made from 50% Cabernet Franc and 50% Cabernet Sauvignon grown in Veneto.

It is my recent favorite wine, too.

It has a typical character of Cabernet’s aroma and flavor.

But the style is very light, cool and elegant.

It is very good for a chilly drinking.

Very good for Summer!