パラッツィは何気に美味しい

7/11

青森で買った「大鰐豆もやし」で、お昼にスパゲティを作りました。

 

 

 

 

シャキシャキとした歯ごたえがあって風味も豊か。

美味しかったです。

 

 

夜は焼肉にしました。

 

 

 

 

タレをつけて焼くのをやめて、中火で焼くと煙が出ない事に気付きました。

美味しかったです。

 

 

 

 

1本目 パラッツィ カタラット 2019  950円

イタリア・シチリア産の白ワイン。

地元品種のカタラット100%で仕込まれています。

ピュアで澄みきった口当たり。優しいフルーツ感と爽やかな柑橘系の酸。

余計な味わいがいっさい無い、キレイな飲み口。

これ、素直に美味しい。

 

2本目 パラッツィ ネロ・ダーヴァラ 2018  950円

赤もシチリア。

地元品種のネロ・ダーヴァラ100%で仕込まれています。

シチリアの赤ワインといえば、濃厚でアルコールの高い重い味わいのイメージがありますが、これは軽やかで冷涼感のある爽やかな赤ワイン。

よーく冷やせば、今の季節にピッタリです。

焼肉にも良く合いました。

パラッツィは、赤も白も何気にすごく美味しいなあ。

 

 

 

Jul. 11

I cooked a pasta at lunch using “Owani Mame Miyashita”, which is a local vegetable I bought in Aomori.

It was very nice.

 

 

I had a Yakiniku BBQ at dinner.

It was very nice, too.

 

 

1st Palazzi Catarratto 2019  950 yen

It is made from 100% Catarratto grown in Sicilia.

The taste is really pure and clean.

I felt clear fruits, nice citrus and minerals.

I didn’t feel any bad taste or flavor.

It was so tasty.

 

 

2nd Palazzi Nero D’Avola 2018  950 yen

The red wine is made in Sicilia, too.

The standard style of Nero D’Avola is dark and heavy.

But this one is light and charming.

I felt nice red fruits, fine acidity and mild tannin.

The taste was pure and cool.

I tasted this one by the cold temperature.

It is very good for summer drinking.

Also, It was very good for Yakiniku BBQ today.