6/24
とりあえず飲食店でのお酒の提供が解禁されたので、久しぶりに外で食事をすることにします。
新百合ヶ丘、昭和音楽大学のキャンパス内にあるイタリアン“イル・カンピエッロ”に伺いました。
お気に入りのリストランテですが、今年になって初めてのディナーです。
やっぱり、ワインが飲めないリストランテはあり得ないです。
お酒が飲めるのは滞在時間90分、19時までの制限つき。
さあ、さっさと食べるぞ、飲むぞ。
まずはプロセッコ。
やはりプロの料理は別物です。
美しいし、美味しいし。
カラスミの自家製パスタ、モチモチ、デラうま。
牛ホホ肉の煮込みは、美味しくてほっぺたが落ちそうでした。
ワインはいつののように持ち込みでお願いしました。
今日はオーストラリアの自然派シャルドネとピノノワール。
どちらも通好みっぽい銘醸ワイン、大変よろしゅうございました。
久しぶりの豪華な食事を堪能しました。
90分はちょっと忙しかったけど。
一日も早く、制限なしでレストランでのワインと食事が楽しめる日が戻りますように。
Jun. 24
Because the state emergency was lifted this week, you can drink wine at restaurant.
I went to il Campiello in Shin-Yurigaoka and had a dinner.
All alcohol beverages are restricted to serve.
You can drink wine only for 90 minutes until 19:00.
It was a busy dinner.
However, I enjoyed the dinner very much.
It was the first time I had had dinner at restaurant in these two month.
I brought my favorite wines, a bottle of fine Chardonnay and fine Pinot Noir made in Australia.
They are very good.
I am sure that dinner at the restaurant is so nice.
I wish the day will come when we enjoy dinner without any restricting as soon as possible.