マグロのカマ焼にぴたっり

6/4

休肝日

 

 

6/5

お料理当番。

近所のスーパーで、新鮮な本マグロのカマ(大きい!)と目玉をゲット。

 

 

 

 

オリーブオイルとローズマリーで、ローストします。

 

 

 

 

上手に焼けました。

 

 

前菜はお刺し身。

 

 

 

 

アオリイカ、本マグロ、真鯵。

 

 

焼きあがったマグロのカマには、スペイン風にパプリカとナスのエスカリバーダを添えました。

 

 

 

 

プリプリ、トロトロで、すごーく美味しかったですよお。

 

 

 

 

 

1本目 アンドリュー・ピース ワインメーカーズ・ノート セミヨン シャルドネ 2019  990円

オーストラリア・ヴィクトリア州スワンヒル産のワインです。

ワタシはこれを「オーストラリアのマルキドボーラン」と呼びます。

混ぜ物感の一切ないピュアな口当たり、柑橘系とトロピカル系のバランスが絶妙な果実味、きれいに伸びる酸。

非の打ちどころがありません。

今日は蒸し暑かったので、氷温近くまで冷やして飲みました。

いや、これ、美味しい。

 

 

2本目 アンドリュー・ピース ワインメーカーズ・ノート カベルネ シラーズ 2019  990円

3万トンにも及ぶ自家農園で収穫されるブドウは、すべてサステイナブル農法で管理されているそうです。

畑には羊が3,000匹放牧されているらしい。

さすが、オーストラリア。

さても味わいは、香草のニュアンスと、ベリー系の果実の風味、後味も余韻が長くとても心地が良いです。

邪魔な味がありません。

飲みごたえがあっても、押しつけがましさがありません。

良いワインですね。

マグロのカマ焼に、ぴたっりでした。

 

 

 

Jun. 4

No Wine Day

 

 

Jun. 5

I cooked dinner.

 

I got a very fresh tuna born and fresh eyes. 

 

I roasted them with olive oil and Rosemary.

 

Very well done!

 

The starter was sashimi.

 

I served the tuna with Escalivada.

 

Delicious!

 

1st Andrew Peace Winemakers Note Semillon Chardonnay 2019 990 yen

It is made from Semillon and Chardonnay grown in the estate vineyards in Swan Valley Australia by sustainable method.

It is a very fine white wine.

I felt a fresh aroma, a good balance of citrus and tropical fruits, nice acidity and minerals. 

The taste was very pure and natural. 

The price is really reasonable. 

I call this one “Marquis de Beau Rond in Australia”.

 

 

2nd Andrew Peace Winemakers Mote Cabernet  Shiraz 2019 990 yen

The red is very fine, too.

The estate vineyards produces about 30,000t grapes. 

Amazingly, all of the vineyards are controlled by strict sustainable method.

I felt charming red berries, some mints nuance, dense fruits and tannin and comfortable after taste. 

It is concentrated and elegant.

I know Andrew Pease sells very well recently.