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庭のカベルネの新梢を剪定しました。
今年は最初から思い切ってバッサリとカット。
いつも樹勢が強すぎるので、試しに元気のよい梢を落としてみます。
ベト病対策で、早めのジマンダイセン散布も実施。
はてさて、結果はどうでしょう?
お料理当番は、前菜プレートを担当。
プロシュート、スモークサーモン、ホタルイカのマリネ、カマンベールチーズ、ブリーチーズ、プルーン、アプリコット、プチトマト、ナッツ。
前菜だけでお腹がいっぱいになりました。
1本目 チェイス・ザ・グレープ シュナンブラン 2020 2,800円
南アフリカの自然派シュナンブラン。
パールのジューステンベルグの契約畑で収穫したブドウを、ステレンボッシュのスターク・コンデで、若手ワインメーカー 内藤大氏が仕込んでいます。
穏やかなアロマ、ゆったりとした果実味に、透明感の強い酸、豊かなミネラル感。
3月の発売以来、幸い高い評価をいただいています。
よかったです。
2本目 サイドウッド ステイプルメイト シラーズ 2017 2,100円
南オーストラリア州アデレード・ヒルズ産のシラーズです。
ワタシがコンサルタントを務めるGRNのオンラインショップのワインセットで購入しました。
サイドウッドは、アデレードの中でも標高が高く冷涼な気候に位置します。
ブドウは全てサステイナブル農法で栽培されます。
オーストラリアのシラーズといえば濃厚なフルボディタイプが一般的。
ところがこのワイン、凝縮感はありながら冷涼感あふれる口当たり。
キレイに伸びる酸とサラリとした後味もいい感じ。
これからはオーストラリアのシラーズも、ワイン好きの間ではコッチ系が主流になりつつあるようです。
とても良いワインです。
May 2
I trimmed the treetops of Cabernet Sauvignon in my garden.
I wish it is growing well.
Then I cooked the starters plate.
Very good.
I was full with only the palate.
1st Chase the Grape Chenin Blanc 2020 2800 yen
It is made from 100% Chenin Blanc grown in Paarl South Africa.
It is produced at Stark-Conde in Stellenbosch by natural method.
The wine maker is Dai NAITO, who is my son.
Fortunately, it has got a good reputation since it released last March.
I felt natural fruits, fine acidity and deep minerals.
I think it is a good wine.
2nd Sidewood Stablemate Shiraz 2017 2100 yen
It is made from mainly Shiraz grown in Adelaide Hills in South Australia by sustainable method.
Because the vineyards is located at high altitude, the grapes grow with the cool climate.
The image of Australia Shiraz is dark and heavy but this one has a very elegant style.
I felt beautiful aroma, concentrated fruits, sharp tannin and elegant after taste.
They say this type of Shiraz in Australia has got popular recently.
Very good!