ひつじ、うめえ〜。

4/22

休肝日

 

 

4/23

お料理当番。

 

マグロ、アボカド、長芋のタルタル

 

 

 

 

コブサラダ

 

 

 

 

子羊の香草焼き

 

 

 

 

 

 

ひつじ、うめえ〜。

 

 

 

 

1本目 フォリューム ソーヴィニヨン・ブラン 2019  4,500円

メインが子羊なので、ニュージーランド気分で、このお気に入りのソーヴィニヨンで、スタートしました。

日本人醸造家の岡田さんがマールボロで造る素晴らしい白ワイン。

澄み切った名水を思わせる透明な果実味、トコトン綺麗な酸と研ぎ澄まされたミネラル感。

やっぱりフォリュームは抜群に美味しいです。

うーむ、まんだむ。

 

 

2本目 フォリューム ピノ・ノワール 2019  4,500円

白ワインにスクリューキャップ、赤ワインはコルクと使い分けるワイナリーは、よくありますが逆は珍しいですね。

フォリュームはソーヴィニヨンはコルク栓で、ピノ・ノワールはスクリューキャップです。

ま、いずれにしてもこの赤ワインも素晴らしいです。

ニュージーランドにしては、穏やかなアタック。エレガントな果実の風味とチャーミングな赤い酸が口いっぱいに広がります。

後味が長く心地よく残ります。

良いピノ・ノワールならではの飲みごたえ。

子羊にピッタリでした。

このワイナリーに付いて、もっと詳しく知りたい方は、少し前にアップした私の動画を見るといいんじゃないかな?

ペログビワイン動画 特別編 フォリウム・ヴィンヤード
ニュージランドで岡田さんが造るフォリウム・ヴィンヤードについて熱く語るペログビワイン動画特別編です。おまけの動画はこちら:リラックスワインのサイトはこちら:

 

 

 

Apr. 22

No Wine Day

 

 

Apr. 23

I cooked dinner.

 

 

Maguro, Avocado and Yamaimo Tartar

 

Cobb Salad

 

Roast Lamb

 

Very good!

 

 

1st Folium Sauvignon Blanc 2019  4500 yen

Because the main dish today was Lamb, I chose this New Zealand wine.

It is made from 100% Sauvignon Blanc grown in Marlbrough by Mr. Okada, a Japanese wine maker.

It is one of my most favorite Sauvignon wines in the world.

I felt outstandingly clean fruits, beautiful acidity and minerals.

I always admire this fine quality when I taste this one.

What a tasty wine is this!

 

 

2nd Folium Pinot Noir 2019  4500 yen

The red is also very fine.

I felt very elegant aroma, concentrated fruits, charming red berries, silky tannin and comfortable mouthfeel.

I was sure again this Pinot Noir had an outstanding quality.

It was very good for the roast lamb today.

Congratulations, Okada-san!!