4/22
休肝日
4/23
お料理当番。
マグロ、アボカド、長芋のタルタル
コブサラダ
子羊の香草焼き
ひつじ、うめえ〜。
1本目 フォリューム ソーヴィニヨン・ブラン 2019 4,500円
メインが子羊なので、ニュージーランド気分で、このお気に入りのソーヴィニヨンで、スタートしました。
日本人醸造家の岡田さんがマールボロで造る素晴らしい白ワイン。
澄み切った名水を思わせる透明な果実味、トコトン綺麗な酸と研ぎ澄まされたミネラル感。
やっぱりフォリュームは抜群に美味しいです。
うーむ、まんだむ。
2本目 フォリューム ピノ・ノワール 2019 4,500円
白ワインにスクリューキャップ、赤ワインはコルクと使い分けるワイナリーは、よくありますが逆は珍しいですね。
フォリュームはソーヴィニヨンはコルク栓で、ピノ・ノワールはスクリューキャップです。
ま、いずれにしてもこの赤ワインも素晴らしいです。
ニュージーランドにしては、穏やかなアタック。エレガントな果実の風味とチャーミングな赤い酸が口いっぱいに広がります。
後味が長く心地よく残ります。
良いピノ・ノワールならではの飲みごたえ。
子羊にピッタリでした。
このワイナリーに付いて、もっと詳しく知りたい方は、少し前にアップした私の動画を見るといいんじゃないかな?
↓
Apr. 22
No Wine Day
Apr. 23
I cooked dinner.
Maguro, Avocado and Yamaimo Tartar
Cobb Salad
Roast Lamb
Very good!
1st Folium Sauvignon Blanc 2019 4500 yen
Because the main dish today was Lamb, I chose this New Zealand wine.
It is made from 100% Sauvignon Blanc grown in Marlbrough by Mr. Okada, a Japanese wine maker.
It is one of my most favorite Sauvignon wines in the world.
I felt outstandingly clean fruits, beautiful acidity and minerals.
I always admire this fine quality when I taste this one.
What a tasty wine is this!
2nd Folium Pinot Noir 2019 4500 yen
The red is also very fine.
I felt very elegant aroma, concentrated fruits, charming red berries, silky tannin and comfortable mouthfeel.
I was sure again this Pinot Noir had an outstanding quality.
It was very good for the roast lamb today.
Congratulations, Okada-san!!