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祝事あり、某会食で隣り町の玉川学園にある老舗のレストランに伺いました。
自粛期間が続き、夜の外食は今年になってから初めてです。
アミューズからデセールまで、全10皿で構成された独創的なコース料理。
そのあまりの斬新さと、素材の素晴らしさ、表現力、遊び心と料理技術の高さに驚きました。
どのお皿も特筆すべき美味しさです。
凄いお料理が出てくると噂には聞いていましたが、ここまで凄まじいとは正直思っていませんでした。
家の近くに、こんな凄いレストランがあったなんて!
ワインリストから選んだのは、
グラスシャンパーニュ
アルマン・ジョフロワ シャブリ 2018
コスト・コーマルタン ポマール ラ・リュー・オー・ポート 2013
ワインも素晴らしく美味しかったです。
2013年とは思えぬポマールの美しい酸が印象に残りました。
種類は多くはありませんが、とてもセンスの光るワインリストです。
4種類から8種類まで選べるワインのペアリングもできるようです。
9皿目のお肉料理の画像を取り忘れました。
いや、堪能しました。
これまでの人生で、たぶんベストテンに入る素晴らしいディナーでした。
今年初めての外でのディナー。感動しました。
ワインと料理の持つ偉大な力を、また深く認識いたしました。
Mar. 14
Because I had some festive occasion, I went to dinner with daimajo-sama.
It was the first dinner outside my home in this year.
We visited to Millesimes, which is a fine French restaurant in Tamagawa-Gakuen, where is a neighboring town of my home.
I enjoyed an outstanding ten-dishes course.
Every dish was tremendously delicious.
I was amazed at tasting all dishes.
They were very unique, fabulously fresh, marvelously well-cooked and delicious.
I chose wines from their wine list.
Glass Champagne
Alain Geoffroy Chablis 2018
Domaine Coste-Caumartin Pommard La Rue Au Port 2013
Every wine was very good, too!
Especially, I was so impressed in the beautiful berries and acidity of Pommard.
It was a kind of the miracle dinner for me.
I think the dinner today is ranked in the best ten dinner in my life.
I was moved a lot.
I have a new appreciation for the fine wines and cooks.