2/22
休肝日
2/23
家のそば、あちこちで梅の花が満開。
毎年咲いていたはずなのに、今まで意識したことがありませんでした。
自粛の影響で、家の回りの些細な事にいろいろと気付く事が多くなっています。
梅って300種類もあるんですってね。
1本目 アントニャック クロズリー デ リイ ブラン2018 1,100円(税込 1,210円)
ラングドック・リムーで、サスティナブル農法で栽培したシャルドネ、ソーヴィニヨン・ブラン、ヴェルメンティーノでしこまれています。
標高の高い冷涼な気候を生かしたスッキリとした味わい。
透明な果実味、きれいな酸、シャキッとしたミネラル感を感じます。
ピュアでナチュラルな典型的リラックスワインのスタイルです。
2本目 アントニャック クロズリー デ リイ ルージュ 2016 1,100円(税込 1,210円))
赤は、サスティナブル農法で栽培されたメルロー、カベルネ・フラン、シラー、グルナッシュで仕込まれています。
やはり標高の高いリムーの気候を生かした冷涼な味わい。
ラングドックでは、珍しいサラリとした飲み口です。
素直な果実味、しなやかなタンニン、引き締まった酸。
ブラインドだったら北の産地をイメージすると思います。
とても美味しいです。
今日の2本は、ペログビワイン動画でも紹介しています。
是非一度ご覧ください。
Feb. 22
No Wine Day
Feb. 23
A lot of Ume tree are full blooming around my home.
They were blooming every year but I have not found ever.
The state emergency has kept me at home and made me find them.
1st Antugnac La Closerie des Lys Blanc 2018 1100 yen + tax
It is made from Chardonnay, Sauvignon Blanc and Vermentino grown in Limoux Languedoc by sustainable method.
Because of the cool climate thanks of high altitude, the style of wine is very elegant.
I felt pure fruits, natural acidity and sharp minerals.
Tasty!
2nd Antugnac La Closerie des Lys Rouge 2016 1100 yen + tax
It is made from Merlot, Cabernet Franc, Syrah and Grenache grown in Limoux by sustainable method.
The style is very cool and natural, too.
I felt elegant fruits, fine acidity, seem less tannin and clear mouthfeel.
If I tasted this one by blind, I would say “It is produced in some north area.
Tasty!