グランメゾンみたいです。←うそ

2/19

休肝日

 

 

2/20

夕食の買い物で町田に出たついでに、町田天満宮へお参りしました。

 

 

 

 

天神様だけあって、梅の木がたくさん咲いています。

 

 

 

 

きれいですね。

 

 

 

 

さて、今日もお料理当番。

 

サヨリ、メジナ、ホタテのお刺し身

 

 

 

 

グリーンハーブのサラダ

 

 

 

 

町田の小田急百貨店で岩手県産の合鴨をゲット。

 

 

 

 

ローズマリーでローストして、瀬戸内産の不知火みかんのソースでいただきました。

 

 

 

 

これは、デラウマ。

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1本目 アル・エ・ディレ ピノ・グリージョ 2019  1,650円(税込 1,815円)

「今日はお休みだから少し良いワインが飲みたいわ。」と、daimajoさまが言うのでこのヴェネトの白を抜いたら、

最初「また、これー?」とやや不満顔でしたが、一口飲んで「あら、やっぱすごく美味しいじゃん。」と、

ご納得いただきました。

幸いです。

アルベルトの造るワインは、やっぱ別物。

これ、本当においしいです。

 

 

2本目 ブシャール・ペール・エ・フィス シャンボール・ミュジニー 2018  8,600円(税込 9,460円)

高級ワインですが、カーヴドリラックスのオンラインショップのワタシのセットで購入したので破格でゲットしました。

https://www.cavederelax.com/shopdetail/000000014775  ←ここ

コートドニュイの村名ワインの中でも別格扱いされるシャンボール・ミュジニー、一般的には早飲みが出来る優しい味わいのイメージです。

でも、これは2018年ヴィンテージ。

大豊作のグレートヴィンテージですが、夏の気温がフランス史上2番目に暑かったとのことで、ワインも骨太の大きなスタイルになっています。

たぶん飲み頃は、あと2年後くらいからかな?

そのあと10年くらい引っ張ると面白いかも。

最初、硬くてなかなか香りも出ず、味わいも閉じていました。

ちょうど飲み終わるころに、大きなワインならではの香りと果実味が出てきましたよ。

鴨にもオレンジソースにも負けない懐の深さはさすがですね。

いや、ぜいたくな夕食でした。

これならdaimajoさまもOKさっ!

 

 

 

Feb. 19

No Wine Day

 

 

Feb. 20

I went to Machida and visited to Machida Tenmangu Shrine.

I saw a lot of Ume blossoms.

 

Beautiful!

 

 

Then I got a fine duck at Odakyu Department Machida Store.

After I came back home, I cooked dinner.

 

 

Sashimi

 

Green Herb Salad

 

Roasted Duck with Orange Sauce

 

Delicious!

 

 

1st Al & Dille Pinot Grigio 2019  1650 yen + tax

When I want to drink some upper class wine, I often open this Pinot Grigio.

It is made from 100% Pinot Grigio grown in Veneto Italy by sustainable farming.

I felt flowery aroma, elegant fruits, fine citrus and comfortable minerals.

I always admire this fine quality.

Thanks a lot for Alberto!

 

 

2nd Bouchard Pere & Fils Chambolle-Musigny 2018  8,600 yen + tax

I got this expensive wine with the super discount price by the wine set of The Cellar Web Shop.

Actually, I made this wine set.

Chambolle-Musigny is one of the most elegant wines in Cote d’Or.

You can drink this one earlier than the other Cote d’Or fine wines, they say.

However, it is a great vintage 2018.

You had the second hottest summer in France in 2018.

The style of wine is big and solid.

I know I should wait for a while to taste this one.

But I want to check the quality ASAP.

At first, I didn’t feel aroma, taste and flavor which this one had in nature.

It is too far early.

Finally, I got to feel brillante aroma and gorgeous fruits when I almost drank up.

Anyway, it is very good for the duck tonight.

It was a great dinner tonight!