1/24
午前中、冷たい雨の中、鶴見川沿いを散策。
何故か雨の日は、水鳥が多く川に集まります。
ダイサギ
カワウ
コサギとカルガモの群れ
鳥好きなので、楽しいです。
お昼は昨夜の手巻き寿司の残りのお刺身で、シーフードパスタを作りました。
おいしかったです。
夜はdaimajoさまのリクエストで焼肉にしました。
焼肉は美味しいのですが、部屋が焼肉臭くなるのが難点ですね。
1本目 アル&ディレ ピノ・グリージョ 2018 1,650円 + 税
アル&ディレは、イタリア・ヴエネトのチェスコンの上級ブランド。
このピノ・グリージョは、最近のワタシの一押しワイン。
新鮮で厚みのあるフルーツ感、豊かな酸に、キレるミネラル感。
いや、実に美味しいワインです。
ふわっとした感じもとても好きです。
2本目 コロレード ビフェルノ・ロッソ 2010 2,700円 + 税
イタリア・モリーゼ州で有機栽培されたアリアニコ種、モンテプルチアーノ種のブレンドです。
10年間の熟成を経たとは思えないフレッシュで上品な果実味と、南イタリアならでは力強い味わい。
同時に長い熟成による複雑な表情もたっぷりと見せてくれます。
有機栽培のブドウならではの優しさも感じます。
これ、やっぱりすごく良いワインです。
焼肉にもぴったりでした。
Jan. 24
I walked along Tsurumi River near my home in the cold rain in the morning.
I saw a lot of birds in the river.
Great Egret
Cormorant
Little Egrets and Spot-Billed Ducks
Because I like a bird, I was very happy.
I cooked a seafood pasta by the leftover Temaki-Sushi last night.
Very nice!
At the dinner, I cooked Yakiniku BBQ.
Yakiniku was very nice but the room became filled with a strong smell.
1st al & dille Pinot Grigio 2018 1650 yen + tax
al & dile is the upper grade wine brand of Cescon in Veneto.
This one is one of my most favorite wines recently.
I like the rich & fresh fruits, very nice acidity and minerals.
What an elegant white wine is this!
SO TASTY!
2nd Borgo di Collorede Biferno Rosso 2010 2700 yen + tax
It is made from 50% Aglianico and 50% Montepulciano grown in Molise Italy by organic method.
Even though a long matured wine, it still has very fresh fruits.
Also, I felt very complex-elegant flavor thanks of a good mature.
It is a special wine for me, something different from other wines.
So delicious!
It was a very good for Yakiniku BBQ, too.