初手巻き寿司

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休肝日

本当は今日から志賀高原にスキーに出かける予定でしたが、中止しました。

残念。

 

 

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今日もお料理当番。

新年になって、お料理当番の回数が増えています。

しばらく緊急事態宣言の中で、お料理の回数が増えそうです。

 

 

今日は手巻き寿司。

 

 

 

スズキ、サヨリ、真鯵、ヤリイカ、ミズタコ、サーモン、シマアジ、シラウオ、マグロ

 

 

 

 

スズキのお腹に白子がいっぱい入っていました。

試しに焼いてみたら、びっくり美味しい。まるでフグの白子みたい。

 

 

 

 

やっぱり手巻き寿司は最高です!

 

 

 

 

 

1本目 ドメーヌ ド ベレーヌ サントネイ シャルム ドシュ 2016

久しぶりの銘醸ドメーヌが造るブルゴーニュの白ワイン。

綺麗なワインです。素晴らしいバランスの奥に、完熟した甘いブドウのエッセンスを感じます。

ツルんとした透明な口あたりも素晴らしい。

いや、これは極め付けに美味しいですねー。

さすが、ニコラさん。

 

 

2本目 クリスタルム ピーター マックス ピノ・ノワール 2019

赤も何か良いブルゴーニュにしようと思ったのですが、迷った挙げ句にこの南アフリカの稀少なピノ・ノワールを抜きました。

豊かなピノの果実味、サラリとした上品な口当たりの奥に、とても複雑な味わいが見え隠れします。

少し早く抜き過ぎたかもしれませんが、やはりとても美味しかったです。

 

 

Jan. 7

I was going to a ski trip from today but I canceled it because of the state emergency.

 

No Wine Day

 

 

Jan. 8

I cooked dinner.

I often cooked dinner since the new year.

 

Temaki-Sushi!

 

Very god!!

 

 

1st Domaine de Bellene Santenay Les Charmes Dessus 2016

It was the first time I had tasted a Burgundy white wine produced by a fine winery in these day.

What a wonderful white wine is this!

I felt pure fruits, fine acidity and elegant minerals.

I also felt the essence of perfect mature grapes.

So delicious!

 

 

2nd Crystallum Peter Max Pinot Noir 2019

I was going to taste some fine Burgundy Piot Noir at first.

But I opened this super fine South Africa Pinot Noir.

It was a very nice Pinot Noir.

I felt rich fruits, fine red berry, silky tannin and comfortable after taste.

I also felt a lot of very complex flavors.

I might open this one earlier.

I should buy one more bottle.