12/22
休肝日
12/23
今日は我が家の「鶏を焼く日」です。
毎年、この時期恒例の家庭行事です。
前菜は、今年もワタシが担当します。
シーフード・カクテルを作りました。
紅まどんなとキウイフルーツがアクセントになっています。
鶏を焼くのはdaimajoさま。
今年も大変上手に焼きあがりました。
鶏のお腹には、栗のピラフが入っています。
とても美味しいです。
鶏を焼く日には、daimajoさまの手作りのケーキもいただきます。
今年も大変お手数をおかけし恐縮です。
1本目 アラルディカ アスティセッコ NV 1,350円 + 税
毎年、鶏を焼く日の1本目は泡を飲みます。
今年は、イタリア・ピエモンテ産のアスティです。
アスティ・スプマンテは通常は甘口仕立てが多いのですが、これは辛口。
マスカット種のアロマティックな味わいが、優しく楽しめる1本。
美味しいです。
2本目 アル・エ・ディレ ピノ・グリージョ 2018 1,650円 + 税
今年からリラックスワインに新登場したワインの中で、アル・エ・ディレが飛び切りの新商品でした。
まあ、いろいろあって、今年は新商品がとても少なかったのですが。。。
フローラルを感じるアロマ、ピュアな果実味、キレイな酸とミネラル感。
とても良いワインです。
3本目 アル・エ・ディレ ピノ・ネロ 2018 1,650円 + 税
千円台のピノ・ノワールとは思えぬ、凛とした品格を感じる赤ワイン。
これもとても好評をいただいています。
強いアタックを持つアロマ、ピュアな赤いベリー系の果実味とキレイな酸。
非の打ちどころがないピノ・ノワールだと思います。
このワインに、「2020年リラックスワイン大賞」を授与します。
質問 : え? リラックスワイン大賞なんてあったの?
答え : いま、ブログを書きながら思いつきで作りました。
Dec. 22
No Wine Day
Dec. 23
It was the annual “The Roast Chicken Day” today at my home.
I don’t know the reason why we cook chicken in this season.
Year by year, the party scale becomes smaller, but we kept the event.
I cooked the starter, Seafood Cocktail.
The chicken roasted up very well.
Delicious!
Daimajo-sama baked a strawberry cake, too.
We enjoyed “The Roast Chicken Day”, as well.
1st Araldica Asti Seco NV 1350 yen + tax
Mostly, Asti spumante is produced as sweet type.
However, this one is a dry type.
I felt aromatic flavor, soft babbles, good fruits and fresh acidity.
It is a very cute sparkling wine.
2nd Al & Dile Pinot Grigio 2018 1650 yen + tax
I think Al & Dile is the best brand- new wine in Relax Wine new arrivals in this year.
I love this white wine.
I felt white flower aroma, pure fruits, beautiful acidity and fine minerals.
It is a really fine white wine.
3rd Al & Dile Pinot Nero 2018 1650 yen +tax
It sold very well in this year.
I think it has an outstanding quality in this class.
It is the best Pinot Noir for me in this price zone.
I love the clear aroma, charming red berries, nice acidity, silky tannin and fine-long after taste.
It was very good for the roast chicken tonight.