町田の某トラットリアで夕食

12/14

休肝日

 

 

12/15

近所の鶴見川沿いを散歩中、見事なグラデーションを見せる紅葉を見つけました。

今年はここ数年の中で、一番紅葉の色づきが良いそうです。

 

 

 

 

きれいです。

 

 

今夜は、町田の某トラットリアで夕食。

いつもは早い時間から満席になる人気のお店なんですが、今日はなんとワタシたち以外はほぼノーゲスト。

やはり、新型コロナ第3波の影響が強く出ているようです。

 

 

 

 

初めは名物の、こぼれスパーリング。

 

 

こちらワインの持ち込み可。持込み料1本1,500円で、オーストリアのビオワインを2本持ち込みました。

 

 

 

 

これ、先日多摩ニュータウンのリカーモリサワさんのおすすめで買ったやつ。

これは上等なワインです。

とろりとした自然な風味と、ピュアな酸味があふれる見事な味わい。

実に、実に美味しいです。

 

 

 

 

お料理もとても美味しかったです。

 

 

 

 

 

 

このあと、飛び切り美味しいプロシュートのピッツァと、黒毛和牛のステーキをいただきましたが、画像を撮り忘れました。

 

 

新型コロナに負けずに、十分に注意を払ってレストランでの食事も続ける所存です。

なにも飲食店だけがコロナのリスクではないと、ワタシは思うので。。

 

 

 

Dec. 14

No Wine Day

 

 

Dec. 15

I saw beautiful autumn leaves while a walk.

They say you have the best autumn leaves in these years.

 

I went to Machida and had a nice dinner at my favorite Italian restaurant.

Because here is a very popular restaurant, there are many guests usually.

But there was no guests except us tonight.

 

COVID makes such terrible situation.

 

Anyway, I enjoyed nice dishes as usual.

 

The restaurant accepts BYO.

I brought two bio Austria bottles.

I bought them at Liquor Morisawa last week.

 

I am sure again the wine shop recommend only super nice wine.

 

It was a excellent dinner. 

Thank you very much!