町田のイタリアンで夕食

10/15

休肝日

 

 

10/16

町田のお気に入りのイタリアン、“トラットリアDai”で早めの夕食。

実は他にも何軒か電話をしてみましたが、どの店もすべて予約で満席でした。

こちらも早い時間なら空いてるということで、なんと16時スタートです。

 

 

そういえば今日は金曜日。

夜の街にも、だいぶ人が戻ってきたようですね。

節酒期間ですが、今日は大目に見ましょう。

 

 

白はイタリア・フリウリのピノ・グリージョ。

 

 

生カキにぴったりです。

 

シャルキュトリもカルパッチョも美味しいです。

 

 

 

赤は、最近ワタシの大のお気に入り、ストラタム・ピノ・ノワールです。

 

 

このニュージランド南島・ワイパラパのシャーウッド・エステートが仕込む抜群に美味しいピノ・ノワール。

このワイン、daimajoさまも大のお気に入り。

このお店のワインリストに、このワインがあるのはとても嬉しいです。

 

ピザ・ジュノヴェーゼも最高に美味しかったです。

 

 

次の予約が入っているので、19時前にお店をでました。

 

やっぱり、レストランのワインと食事は楽しいなあ。

ごちそうさまでした!!

 

 

Oct. 15

No Wine Day

 

 

Oct. 16

I had a dinner at Trattoria Dai, which is my favorite Italian Restaurant in Machida.

I called several restaurants in Machida but all of them were already full reserved.

Dai also had only an early table of dinner tonight.

Then I started the dinner from 16:00 p.m.

 

I remembered it was Friday today.

Many people has come back to restaurant, doesn’t it?

 

I must cut down on drinking but I come back drinking today.

 

I chose a bottle of Pinot Grigio made in Friuli Italy.

 

It was very good for Oyster today.

 

Every dishes was very nice, very good.

 

Then I chose a bottle of Stratum Pinot Noir, which is my favorite Pinot Noir made in New Zealand.

 

I was very happy that this restaurant has such fine Pinot Noir with a very reasonable price.

 

Pizza was very delicious, too!

 

It was a very nice dinner.

I enjoyed a lot.

I was sure again that a good restaurant was very important for our life.

 

Thank you very much!