9/30
休肝日
10/1
10月になりました。今年もあと3か月ですね。
お料理当番
本マグロ、アボカド、長芋のタルタル
グリーンサラダ
アサリのラザニア
ボロネーゼソースをひき肉の代わりにアサリで作ってみました。
とても美味しかったです。
今日は中秋の名月。
ベランダで、お月見をしながらワインをいただきました。
一首浮かびました。
”月々に 月見る月は 多けれど 月見る月は この月の月”
1本目 ペスキエ シャルドネ 2017 1,500円 + 税
豊かなフルーツ感、シャープな酸、しっかりとしたミネラル感。
ペスキエのシャルドネは、いつ飲んでも特別感があります。
美味しくて、普段なら一気に飲み干すのですが、節酒モードに入っているためボトル三分の二でストップ。
ああ、もっと飲みたい。
2本目 シャトー・ペスキエ キュヴェ・テラス 2017 1,950円 + 税
白のシャルドネは契約農家から買い付けたブドウで仕込むので、ワイン名にシャトーはつきません。
テラスは自社葡萄園で収穫されたグルナッシュとシラーで仕込みます。
サラリとした繊細な口当たり。赤いベリー系のフルーツがよく伸びます。
昔のペスキエ・テラスは重厚なフルボディでしたが、いまは本当にさらっとしたエレガントなワインになりました。
美味しいです。
節酒モードに入っているんで、ボトル半分で飲みを止めるのが一苦労でした。
今日のシャトー・ペスキエについては、ペログビワイン動画にもアップしました。
約15分の動画です。お時間の許す方はぜひご覧ください。
Sep. 30
No Wine Day
Oct. 1
We have only three months left in this year.
I cooked dinner.
Maguro, Avocado and Nagaimo Tartar
Green Salad
Clam Lasagna
I used clam instead of meet to cook Bolognese.
I got a big success.
It was the harvest moon tonight.
I enjoyed seeing it with a glass of wine.
1st Pesquie Chardonnay 2018 1500 yen + tax
It is my favorite white wine made from 100% Chardonnay grown in South France.
I felt rich fruits, clear acidity and fine minerals.
I always feel something special else when I taste it.
Tasty!
Usually, I drink up very quickly such tasty wine.
But I must cut down on my drinking for the re-health checking.
I had to stop drinking…
2nd Chateau Pesquie Terrasses 2017 1950 yen + tax
It is made from Grenache and Syrah grown in the estate vineyards in Vento Rhone Valley.
I felt elegant aroma, charming red fruits, light-smooth tannin and comfortable mlouthfeel.
Pesquie Terrasses used to be very dark, heavy, full-bodied.
However, the style has changed a lot.
It is a very elegant and delicate red wine, isn’t it?
It is just my favorite style.
Tasty!
Also, I had to stop drinking it…
Mmm….