「リカーMORISAWA」さんで、購入

9/17

午前中、深大寺にお参り。

お昼は門前の「きよし」で、鴨せいろをいただきました。

 

 

帰り道に少し遠回りをして、多摩市の「リカーMORISAWA」さんに立ち寄りました

楽天市場でも人気の森澤さん、自然派ワインの品ぞろえが凄いです。

お勧めのワインを数本購入して帰宅しました。

 

 

 

1本目 ロンカイエ・スイ・リエーヴィティ メンティ 2018  2,380円 + 税

本日「リカーMORISAWA」さんで、購入した一本。

イタリア・ヴェネト州のガルガネーガで仕込まれた弱発泡ワイン、フリザンテです。

亜硫酸無添加、野生酵母で発酵したビオワイン。

見た目は濁りがありますが、味わいは極めてピュアでクリーン。

とにかく優しくエレガント。

アルコール9%と低めですが、しっかりとした飲みごたえがあります。

心地の良いフルーツの旨味が、すすすっーと喉を落ちていきます。

これ、すごく美味しい。良いワインですね。

 

 

2本目 クメティエ・シュテッカー マリ 2019  2,680円 + 税

赤も「リカーMORISAWA」さんのお勧めで買いました。

これは、スロベニアのワインです。

スロベニアってどこ? イタリアの東側にあるとなりの国ですね。

ワイナリーのあるノヴァ・ゴリツァ村はフリウリとの国境に接していて、あのオレンジワインのラディコンがすぐ近くにあるそうです。

ここもオレンジワインを造ってるのですが、これはメルローで仕込まれた赤ワイン。

やはり亜硫酸無添加、野生酵母で発酵したビオワインです。

王冠なので発泡性があるのかな、と思いましたが、ほとんど泡は感じません。

これも、すすすっーと喉に消えていく無抵抗系ワインです。

たっぷりとあふれる完熟ブドウのフルーツ感。なんか体にとても良さそうです。

抜群の心地よさ、これもとっても美味しいです。

森澤さん、面白いワインを教えていただきありがとうございます!

 

 

 

Sep. 17

I visited to Jindaiji, my favorite temple in Chofu.

 

 

I had a nice soba lunch near the temple.

 

 

By the way to home, I dropped by “Liquor Morisawa”, a popular Bio Wine Shop in Tama.

I bought several Bio wines according to the recommendation of the shop.

 

 

1st Roncaie sui Lieviti Menti 2018  2380 yen + tax

I bought this one at Liquor Morisawa today.

It is made from 100% Garganega grown in Veneto Italy.

It is made by a strict Bio wine method, which is using wild yeasts and no adding SO2.

The wine looked turbid but the taste was very pure and clean.

I don’t feel any bad smell and taste.

I felt ripe fruits, nice citrus and very comfortable mouthfeel.

Even though alcohol degree is low, only 9%, the taste is very solid.

It is a very delicious Bio wine.

 

 

2nd Kmetija Stekar MALI 2019  2680 yen + tax

I bought this one at Liquor Morisawa, too.

It is made from 100% Merlot grown in Nova Gorica, Slovenia.

The village is located at the borderline of Friuli Italy.

There is Radikon Winery, a very popular orange wine producer in Friuli, near this winery.

The winery also produces orange wine but this one is a still bio red wine.

The taste is very natural, easy and elegant.

I felt very ripe grape nuance, nice acidity and elegant tannin.

It is a very good bio wine, too.

Thank you very much for recommending great wines, Morisawa-san!