今夜はすき焼き

 

5/6

GW最終日ですね。この一週間、ほぼ自宅で過ごしました。

今年は、一生忘れられないGWになりました。

 

 

今日は“すき焼き”にしました。

我が家では年に一度の大みそかの夜以外は、すき焼きほとんどしません。

 

 

 

毎食毎食、家で食事をしているので何か変化をと思ってすき焼きをしてみたら、これ

が美味しい。

気分も変わってよかったです。

 

 

 

1本目 アンコーラ ガルガネーガ 2017 860円 + 税

アンコーラは最近の我が家の定番ワインのひとつ。

ピュアで透きとおった果実味。酸とミネラル感もしっかり、で、このお値段。

このワイン、すき焼きにもよく合うので結構驚きました。

つけだれのとき卵との相性がよいみたいです。

このワイン、よいです。

 

 

2本目 アンコーラ サンジョヴェーゼ ロッソ2017 860円 + 税

赤はプーリア産のサンジョヴェーゼです。

これも我が家の新定番ワインとなっております。

とてもバランスの良いワイン。

果実味、酸、渋みのがバランスがとても良くて、邪魔な味が全くありません。

赤もよいワインです。

後半、だんだんと味が濃くなっていく“すき焼き”によく合いました。

 

 

 

May 6

It was the last day of Golden Week.

I almost stay at home in this week.

I will never forget the Golden Week in this year.

 

 

I cooked Sukiyaki dinner.

It was so delicious.

 

 

1st Ancora Delle Venezie Garganega 2017 860 yen + tax It has become my house wine recently.

The style is just my favorite one.

It has pure fruits, nice citrus and fine minerals.

The price is very reasonable, I think.

This white wine was very good for Sukiyaki today.

 

 

2nd Ancora Sangiovese Rosso 2017 860 yen + tax The red is made from 100% Sangiovese grown in Puglia Italy.

It is also my house wine.

It has a very well balance.

I felt nice black berries, good acidity and comfortable tannins.

I didn’t feel any bad taste.

It has a very high cost performance, I think.