今日もお料理当番です

4/12

今日もお料理当番です。

 

 

安納芋のサラダ

 

 

アサリのワイン蒸し

 

 

鹿児島ダブルエックス・ヒレ肉とリンゴのソテー ブラックベリーソース

 

 

ヒレ肉のソテー、最高に美味しいです。フルーツ、ワインとの相性が抜群!

 

 

 

 

1本目 アラルディカ ピエモンテ コルテーゼ 2018  950円 +税

イタリア・ピエモンテ産の白ワイン。コルテーゼはピエモンテでガヴィを造る品種です。

すっきりとしたクリーンな味わいの奥に、豊かな果実味が隠れています。

ちょっとハチミツっぽいニュアンスも隠れています。

いいワインです。これが950円(税別)ってうれしいな。

 

 

2本目 アラルディカ ピエモンテ バルベーラ 2018  950円 +税

赤もピエモンテ、バルベーラ100%で仕込まれています。

品種の特徴の豊かな酸、しっかりとした果実味、おだやかなタンニン。

邪魔な味がいっさいないピュアでさらりとした口当たり。

若い北のブルゴーニュみたいなニュアンスも感じます。

この赤も、本当にコスパが高いと思います。

今日のヒレ肉のソテーに、ぴったりでした。

 

 

 

Apr. 12

I cooked dinner, too.

 

Vegetable Salad

 

Steamed Clam

 

Pork and Apple Sauté, Blackberry Sauce

 

Delicious!

 

 

1st Araldica Piemonte Cortese 2018  950 yen + tax

It is made from 100% Cortese grown in Piemonte Italy.

I felt very pure fruits, clean acidity and slight honey nuance.

It is very fine, very easy to drink.

I am happy that we can buy this nice Italy white wine with only 950 yen.

 

 

2nd Araldica Piemonte Barbera 2018  950 yen + tax

The red is made from 100% Barbera grown in Piemonte Italy.

I felt massive red acidity, charming fruits and tender tannin.

It is a very pure red wine.

I didn’t feel any bad taste disturb my palate.

I think it has a very high cost performance.