2/7
お料理当番。
ホタルイカ、ビンチョウマグロ、真鯵のお刺身
真鱈の白子
焼き野菜
今日のメインは、daimajoさまが5日前に作ったカレーの残り。(画像なし)
味わいが凝縮して美味しかったです。
1本目 チェスコン リボッラジャッラ 2018 1,000円 + 税
これも我が家の新定番ワインです。
やさしい果実味と引き締まったミネラル感のバランスが絶妙。
すっきりとした酸と、澄んだ透明感もうれしいです。
白子魔王にも、よく合いました。懐も深いワインですね。
2本目 チェスコン ラボッソ 2018 1,000円 + 税
軽やかな果実味に、さらっとした口当たり。
ちょっと田舎っぽいワインルド系のフレーバーも個性のうち。
これも、わざとらしさがなくって、とても好きです。
良いわ。
Feb. 7
I cooked dinner.
Sashimi
Shirako
Vegetables
The main dish was Curry Rice, which was cooked by daimajo-sama five days ago.
The curry showed a very good mature.
1st Cescon Ribolla Gialla 2018 1,000 yen + tax
It was the new standard wine at my home.
I like this very good balance between excellent fruits and solid minerals.
I also like this very good acidity.
Tasty!
2nd Cescon Raboso 2018 1,000 + tax
I like elegant fruits and light mouthfeels.
I felt some unique flavor like an old-local traditional wine.
I didn’t feel any additive smell and taste.
Very good!