不思議です

12/15

マイフェーヴァリットな深大寺にお参り。

まだ紅葉が残っていました。

 

 

帰宅後、プチお料理当番で前菜を作りました。

 

炙りホタテの刺身

 

 

やまかけマグロ

 

 

炙りホタテ、アボカド、トマトのマリネ

 

 

今日は冷凍のお刺身しか手に入らなかったので、ひと工夫。

そのまま解凍して食べると普通ですが、ひと工夫分美味しかったです。

 

 

 

1本目 レジリアス サモラ 白 2017 910円

昨日は凄まじいワインの数々を歴史的にいただきました。

今日は、ポルトガルワインにしました。

これも美味しい。

同じく美味しいのですが、やはり全く違うものですね。

不思議です。

 

 

2本目 レジリアス サモラ 赤 2017 910円

赤のサモラは、しっかりとした骨格を持ちながら、アルコール度数は13度とやや低めで、しっかりとした酸もあって飲み口はエレガント。

ところが「私には、濃いわ。」とのことで、daimajoさまは、早速氷を入れて「この方がおいしい」と飲んでいます。

うーむ。

 

 

 

Dec. 15

I went to Jindaiji, my favorite temple in Chofu.

I felt a very fine atmosphere.

I enjoyed seeing late red leaves.

 

After I came back home, I cooked a part of dinner.

 

Hotate Sashimi

 

Maguro Yamakake

 

Hotate, Avocado and Tomato Marinade

 

 

 

1st Lezirias Samora Blanco 2017 910 yen + tax

I tasted many my historical great wines.

I chose Portugal wine today.

It was tasty.

Both yesterday’s wine and today’s wine are tasty.

However, they were quite different.

Hmmm…

 

 

2nd Lezirias Samora Tinto 2017 910 yen + tax

The red is a full-bodied style.

But it also has charming fruits and mild tannins.

The taste is cool and elegant, too.

However, daimajo-sama said, “It’s just bid dark for me. I need ice block.”

She tasted the iced red wine with keen relish.

Hmmm…