8/12
お盆休みの2日目。ワタシはお盆の期間、今日だけお休み。
朝、庭の草むしりを2時間。汗ぐっしょり。
ひと休み後、いろいろあって予定を変更。
お料理当番は、手抜きモードの手巻き寿司。
今回はひと月以上、手巻き寿司のインターバルがあきました。
珍しいです。
手巻き寿司は、やっぱり美味しいです!
1本目 レレガンス ブランドブラン NV サンプル試飲
今日は手巻き寿司に合わせて、泡のサンプル試飲です。
フランス南西地区産のヴァンムスー。
ブドウは、ムロン・ド・ブルゴーニュ。ミュスカデのブドウですね。
へえー、ロワール以外でムロン・ド・ブルゴーニュって珍しいです。
泡はおだやか、品種の特徴であるしっかりとした酸味が良い感じ。
これは、普通に美味しいスパークリングワイン。
価格次第では、買いかも?
2本目 ふらのワイン 羆の晩酌 2018
昨年3月、ふらのにスキーに行ったときに買ったワイン。
1年半たって、味わいがまろやかになっています。
これもしっかりとした酸が特徴ですね。
ラベルのヒグマはカワイイですが、昨日テレビのニュースで札幌の住宅地をのっそり歩くヒグマを見ました。
本当の羆は怖いです。
Aug. 12
It was a day-off today.
I weeded my garden for two hours.
I was so tired.
Then I cooked dinner Temaki-Sushi.
Very good!
1st L’ Elegance Blanc de Blanc Vin Mousseux NV Sample Tasting
I tasted a sample sparkling wine with Temaki-Sushi.
It is made from 100% Melon de Bourgogne grown in Sud-Est France.
Melon de Bourgogne is the grape variety for Muscadet, isn’t it?
I saw this grape variety from Sud-Est at the first time.
I felt soft babbles and good acidity.
It was good for Temaki-Sushi.
Tasty!
2nd Furano Wine Higuma-no Banshaku 2018
I bought this red wine in Hokkaido ski resort last year.
It showed a very good mature nuance.
The taste was better than before, I thought.
I like this red acidity.
It was good for Temaki-Sushi, too.