楠ワインで手巻き寿司

4/28

今日はお休み。この後のGW中のお休みは1日だけ。(涙)

 

さて昨夜の大ドボンのダメージが色濃く残る中、お昼にパスタをゆでました。

 

 

桜海老、筍、菜の花のスパゲティ。

とても美味しかったので画像をアップします。

 

 

夜は手巻き寿司。

メバチマグロ、縞アジ、サーモン、ホタテ、ミズタコ、ホタルイカ、真鯛、イクラ、ツナマヨ、キュウリ、卵焼き

 

 

久しぶりに作ったツナマヨがおいしかったです。

 

 

 

1本目 楠ワイナリー ソーヴィニオンブラン 2016 3,460円

4月12日にワイナリーを訪問したとき、売店で購入。虎ノ門店でも販売しています。

とにかくキレイなソーヴィニオン。(楠さんは一般的なソーヴィニヨンではなくソーヴィニオンと表記します。)

昨日のダメージすら癒してくれる澄んだキレイな味わいです。

うん、間違いなく日本のトップクラスのソーヴィニヨンブランだと思います。

 

 

2本目 楠ワイナリー マスカットベイリーA 2015

これもワイナリーの売店で購入。価格はちょうど2,000円くらいでした。

こちらはウチの店では売ってまいせん。

山梨県産のブドウを購入して仕込んでいるとのこと。

淡い果実味とおだやかな酸とタンニン。

軽めの味わいですが、熟したブドウの味わいがいっぱいに広がります。

ナチュラル系ワインのニュアンス。でもブー臭はいっさいありません。

好みが分かれると思いますが、ワタシは非常に好きなスタイル。

とても美味しいと思います。

手巻き寿司にもピッタリでした。

 

 

 

 

Apr. 28

I kept a big damage from last night.

 

I cooked pasta at lunch.

It was very nice.

 

 

Then I cooked dinner Temaki-Suhi.

It was also very nice.

 

 

1st Kusunoki Winery Sauvignon Blanc 2016 3460 yen

I bought this one at the winery when I visited there two weeks ago.

It was an outstandingly nice Sauvignon Blanc.

I felt very clean fruits, very good citrus, tremendously fine minerals.

I think it is one of the best Sauvignon Blanc made in Japan.

What an elegant white wine is this!

 

 

2nd Kusunoki Winery Muscat Bailey-A 2015

I bought this one at the winery, too.

The price is around 2000 yen, I think.

It made from 100% Muscat Bailey-A.

The winery bought the grapes from farmers in Yamanashi and produced this one.

The style is light and natural.

I felt nice fruits, mild tannin and moderate acidity.

I also felt the nuance of “Vin de Nature”.

I think you may not like this style but I like this one very much.

It was very good for Temaki-Sushi today.