3/22
今日はオフ。
昔、実家のあった板橋へお墓参りに行きました。
お寺の桜が咲き始めています。
いよいよ春ですね。
今日は道がどこも大渋滞。
帰りにサクのお刺身を買って、簡単に手巻き寿司。
カツオ、シマアジ、真鯛、鰺、サーモン、ヤリイカ、甘エビ、ホタルイカ、イクラ
魚を捌かない手抜き寿司?
でも、とても美味しくいただきました!
1本目 アントニャック クロズリー デ リイ ブラン 2016 1,080円
昨夜は極めて濃厚なカリフォルニアの高いワインをいただいたので、今日はさらっと系のワインにします。
南フランスでは冷涼な地域、リムー産の白ワイン。
シャルドネ、ソーヴィニヨンブラン、ヴェルメンティーノのブレンド。
さらりとした果実味、しっかりとした酸とミネラル感。
手巻き寿司にぴったりです。
2本目 アントニャック クロズリー デ リイ ルージュ 2016 1,080円
赤はメルロー、カベルネフラン、シラー、グルナッシュのブレンド。
しなやかでコクのある果実の風味。
丸いタンニンとキレのある後味。
これも食事の邪魔をしない穏やかな飲み口。
手巻き寿司にもよく合いました。
Mar. 22
It was a day-off today.
I visited the family grave in Itabashi.
The cherry blossoms in the temple started to bloom!
By the way to home, I bought sashimi and cooked Temaki-Sushi.
Delicious!
1st Antugnac La Closerie des Lys Les Fruitieres Blanc 2016 1080 yen
I tasted super fine wines yesterday.
Then I chose a cool & easy style wine today.
It is made from Chardonnay, Sauvignon Blanc and Vermentino grown in Limoux.
Because Limoux has a cool climate, the style of the wine is light and elegant
It was very good for sushi today
2nd Antugnac La Closerie des Lys Les Fruitieres Rouge 2016 1080 yen
The red is made from Marlot, Cabernet Franc, Syrah and Grenache grown in Limoux, too.
It is a cool and elegant style, too.
I felt charming fruits, mild tannin and comfortable after taste.
It was also very good for sushi today.