3/19
お料理当番。
ミズタコの刺身
真鯛のカルパッチョ
グリーンサラダ
鰆のポワレ サフランソース、ホタテとエビのグリル添え
サワラは今が旬。皮目がパリパリに焼き上がってデラウマでした。
1本目 ラクロワ グラシオ ピクプール ド ピネ 2017 1480円
お料理がシーフードなので、このワインを選びました。
今日は少し良いワインが飲みたいなあ、という気分の時、本当にありがたいワインです。
真鯛のカルパッチョにオレンジをトッピングしたので、このワインがたっぷり持っている柑橘系のフルーツ感と抜群のマリアージュ。
感動的に美味しかったです。いや、ほんと。
2本目 ベルクール ピノノワール 2017 1200円
ちょっと美味しいピノノワールが飲みたい気分ならこれ!
もう間違いなし。倍の値段払って飲むブルゴーニュに負けない味わいがあります。
ラングドック産のピノノワールとは思えないさらりとした果実味と豊かな酸。
ミネラル感もたっぷりあるので、シーフードにも良くあいます。
鰆のポワレとは、幸せを感じる抜群のペアリングでした。
3/20
休肝日
Mar. 19
I cooked dinner.
Mizudako Sashimi
Madai Carpaccio
Green Salad
Very good job!
Delicious!!
1st La Croix Gratiot Picpoul de Pinet 2017 1480 yen
When I want to taste a little fine white wine, I often choose this Languedoc one.
Because I cooked the Carpaccio with orange, the nice citrus taste of this white wine made a very good marriage.
I was impressed in this paring tonight.
Super delicious!
2nd Bellecourt Pinot Noir 2017 1200 yen
I strongly recommend this one if you want taste nice Pinot Noir with the reasonable price.
I think it is better than an ordinary Burgundy.
I love the elegant fruits and good acidity.
Because of the fine minerals, it was very good for seafood.
I enjoyed the very happy marriage between the seafood and Pinot Noir tonight.
Mar. 20
No Wine Day