2/21
勤続20年の特別休暇(?)第一弾で、3泊4日の北海道旅行に出かけます。
朝4時半に自宅を出て、13時に余市のキロロスノーワールドに到着。
今シーズン4回目のスキーです。
まずまずのコンディションで、まずまずの滑り。
夕食は寿司会席を選びました。
全然期待していなかったのですが、非常にレベルの高いお料理にびっくり。
ワインは、サッポロ・グランポレールの余市シリーズのケルナーとツヴァイゲルトを選択。
いや、どちらも美味しい。
値段もリーズナブルでした。
北海道のワインは、北海道の食材に本当に良く合いますね。
夕食後、氷で出来た季節限定のレストランに行きました。
椅子もテーブルも全部氷で出来ています。
で、ホットワインをいただきました。
とても寒かったですが、幻想的な空間でいただいた暖かいワインは、とても美味しかったです。
大満足の北海道1日目。
夜、厚真町を中心に震度6弱の地震が北海道をまた襲いましたが、余市の揺れは大きくなくて、ワタシ気がつかないで爆睡しておりました。
Feb. 21
I had a four days- three nights trip to Hokkaido.
I left my home at 4:30 a.m. and arrived at Kiroro Snow World at 13:00.
It was the fourth time ski trip in this season.
I enjoyed skiing very much.
I chose a sushi dinner at the night.
I didn’t expect it so much.
However, it was a very nice sushi course.
I chose the local wines from the wine list there.
Sopporo Grande Polaire Yoichi Kerner and Yoichi Zweigeltrebe.
Both of the bottles were very good for sushi.
After the dinner, I went to Ice Restaurant & Bar.
Everything was ice, ice and ice.
I tasted a cup of hot wine.
It was tasty.
It was a very good day and night!