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お料理当番。
地味目に手巻き寿司。
真鯛、真鯵、ヤリイカ、ミズタコ、シマアジ、ホタテ、本マグロ、イクラ
手巻き寿司は美味しいです。
1本目 マルサン葡萄酒 甲州 百 2017 1520円
オーナー醸造家、若尾さんの甲州は、搾汁の時プレスをしっかり行うそうです。
そのため果皮由来のわずかな苦みとしっかりとしたボディを感じます。
くわえてブドウの良さがストレートに表現された綺麗な果実味。
素晴らしい甲州だと思います。
で、この値段。さすがは勝沼の大地主。すごい。
2本目 マルサン葡萄酒 ベリーA 百 2017 1410円
赤のマスカットベリーAはさらにリーズナブルな価格設定。
こちらもブドウの良さがワインの味わいに表現されています。
甘いアロマに似合わぬキレのある辛口。
ライトボディとありますが、どうしてしっかりとした飲みごたえがあります。
素直でエレガントな味わいのベリーAです。
手巻き寿司にもぴったりでした。
Feb. 2
I cooked dinner, Temaki-Sushi.
So delicious!
1st Marusan Winery Koshu Hyaku 2017 1520 yen
Mr. Wakao, the owner & winemaker, produces this Koshu by strong grape pressing method.
Then his Koshu has a slight bitter and rich body.
Also his fine grape shows very nice fruits.
I think it is a very fine Koshu.
However, the price is jokingly reasonable.
Wakao family is one of oldest land owners in Katsumuna.
2nd Marusan Winery Bailey-A Hyaku 2017 1410 yen
The price of the red is more reasonable.
I also felt very good fruits thanks of very fine grapes.
The taste is very fine and charming.
It is a really tasty Muscat Bailey-A.
I want to recommend this for all Japan Wine lovers.
It was very good for sushi today.