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お料理当番は、手巻き寿司。
今年初めての手巻き寿司です。
まとう鯛、真鯵、ヤリイカ、ミズタコ、ホタテ、真鱈白子、スズキ、イクラ、天然ブリ、本マグロ。
ワインはキザン。うーん、やっぱ手巻き寿司は最高です!
1本目 キザン 白 2017 1,540円
すっきり透明感あふれる甲州なんですが、よく味わうと奥深い果実味が何層にも重なってみえてきます。
本当に懐の深いワインです。
イクラとか、白子とか、ややワインに合わせづらいネタでも全く大丈夫。
手巻き寿司にも抜群の相性を見せてくれます。
やっぱ、キザンはうめぇーや。
2本目 キザン 赤 2016 1,540円
はじめお決まりの還元的なニュアンス。
グラスをぐるぐる回すこと約1分。
還元臭はきれいに消えて、チャーミングな赤い果実の風味が爆発します。
きっと亜硫酸の添加も少ないんだろうな。
ブラッククイーン特有の強い酸が、まったくすっぱくない。
ヴォリューム豊かなフルーツが赤い酸と高いところで釣り合っています。
エレガントな赤ワインです。
やっぱ、キザンはすげーや。
Jan. 13
I cooked dinner, Temaki-Sushi.
It was the first Temaki-Sushi in this year.
Great!
1st Kizan Wine White 2017 1540 yen
It is made from 100% Koshu grown in Enzan Yamanashi.
I felt very clean fruits, nice citrus and fine minerals.
At first, it was a light style white wine.
Gradually, I felt a very big and deep fruits taste.
It was very good for Sushi today.
Kizan is so nice!
2nd Kizan Wine Red 2016 1540 yen
It is made from Black Queen, which is Japanese hybrid grape variety, grown in Enzan Yamanashi.
At first, I felt some reductive smell as usual.
After one minute, the smell disappeared and very rich red fruits appeared.
It has very strong acidity.
However, the acidity made a very good harmony with its big fruits.
It is a very elegant red wine.
Kizan is so great!