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今日は、先月訪問した富山県の“やまふじぶどう園”で購入したワインをいただきます。
1本目 やまふじぶどう園 ほしあつめ 2017
自家葡萄園で栽培・収穫したソーヴィニヨンブランで仕込んだ白ワイン。
たしかノンフィルターでボトリングしていると伺ったように思います。
良く見るとやや濁りがありますが、酸も果実味もしっかり、味わいはとてもきれいです。
亜硫酸の添加も少ないように感じます。自然でやさしく柔らかな口当たりです。
うん、これ凄く美味しいです。いいワインですね。
生産本数 1,378本とあります。貴重なワインでした。
2本目 やまふじぶどう園 いごこち 2015
自家葡萄園で収穫したマスカットベーリーAを、富山大学が抽出した酵母で仕込んだ赤ワインだそうです。
やさしい果実味、チャーミングな赤い果実の酸がいっぱいにあふれます。
キメ細やかでまろやかなタンニン。自然でエレガントな口当たり。
このベーリーA、とても良いです。
さすがは、1927年から3代続くワイナリー。
うーん、やまふじぶどう園、恐るべし。
Jan. 12
I tasted two bottle of Yamafuji Wine.
I bought them when I visited to the winery last month.
1st Yamafuji Vineyards & Winery Hoshiatsume 2017
It is made from 100% Sauvignon Blanc grown in the estate vineyard and bottled by non-filtered.
I felt the nuance of very low sulfur added.
I like this natural fruits, elegant tannin and fine minerals.
It is a very nice Sauvignon Blanc.
It is only 1378 bottles produced.
2nd Yamafuji Vineyards & Winery Igokochi 2015
It is made from 100% Muscat Bailey-A grown in the estate vineyards, too.
I felt elegant fruits, charming red berries, mild tannin and nice after taste.
It is a very fine Beiley-A, too.
The winery was established in 1927.
The long history grows the winery, I think.