地味目に鶏を焼く日

12/23

今日はこの時期、毎年恒例の我が家の「鶏を焼く日」です。

年々規模を縮小して開催されるこの家族イベントですが、さらに1名今年はメンバーが減ってしまい地味さがさらに増しました。

 

 

前菜はdaimajoさまが、コロ柿の生ハム巻き。

 

 

コロ柿は、MGVsワイナリーの松坂社長からの頂き物。

すごく美味しい。

 

 

ワタシは、シーフードカクテルを作りました。

 

 

鶏を焼くのはdainajoさま。

 

 

今年も上手に焼きあがりました。

 

 

鶏のおなかには詰め物がどっさり。

 

 

美味しいです。

 

 

鶏を焼く日にしては、例年に比べてワインも地味目。

 

 

いま発売中のペログビセットに入っていたヴィッラ・マルチェッロのプロセッコ(これ美味しい。へたな安いシャンパンよりいいですね。)と、アルファロワールの白ワイン。

モンジャール・ミニュレとロッシュ・ド・ベレーヌのブルゴーニュAOC。

 

地味ですが美味しかったです。

 

 

鶏を焼く日にdaimajoさまが毎年作っていた自家製ケーキも今年はなし。

代わりに地味目にトップスのチョコレートケーキ(小)。

 

 

キャンドルが寂しさを誘いますが、こちらも地味に美味しかったです。

 

 

 

 

Dec. 23

 

It was the annual “The Roast Chicken Day” in my home.

 

I don’t know the reason why we cook chicken in this time but we keep the event this year, too.

 

Because we lost one member in this year, I organized the party at a smaller scale.

 

 

 

Daimajo-sama cooked a starter, Persimmon & Prosciutto

 

I also cooked a starter, Sea Food Cocktail.

 

 

Daimajo-sama cooked the roast chicken as well as.

 

 

It roasted up very well.

 

 

Delicious!

 

 

I chose wine today.

They were not so special than the usually years.

 

 

Mazzei Villa Marcello Prosecco Brut Millesimato 2016

 

Alpha Loire Chemin de la Patte de Chat Chardonnay Sauvignon 2017

 

Mongeard-Mugneret Bourgogne 2016

 

Roche de Bellene Bourgogne 2016

 

 

They were not so special but very tasty.

 

 

Daimajo-sama has ever cooked a decollation cake on the every Roast Chicken Day but she quit it in this year.

 

We ate a small chocolate cake.

It was not special but tasty.

 

 

 

We so-so enjoyed “The Roast Chicken Day”.

 

 

I wish we keep having “The Roast Chicken Day” next year.