11/6
休肝日
11/7
本日、久しぶりに下町散策。
で、夕食は人形町のイレール。
フレンチの名シェフ・島田哲也さんのお店です。
島田さんとは、彼が恵比寿に前身のイレールをオープンする前からのお付き合い。かれこれ、もう25年くらいになります。
5年前に移転開業したこちらのお店に伺うのは今日が初めて。
島田さん、ご無沙汰です!
島田さんのお料理は相変わらず素晴らしい。
パワーがあって、驚きがあって、繊細でエレガント。
ワインリストも大充実。
ピクプールドピネと、シャソルネイのグルナッシュ、赤白2本ともラングドックを選びました。
ワイン選びも大正解。
美味しい!!
今日の料理にぴったし。
メインのイベリコ豚と鴨をいただき、もうお腹がいっぱい。
デザートのイチジクパイで、限界点を超えました。
島田さん、ご馳走さまでした。
これを機会にまた今後とも、どうぞよろしくお願いいたします。
で、2年前にイレールのお向かいに島田さんが開店した日本酒バー“トワビス”で、もう一杯。
美味しい日本酒をいただきました。
ああ、飲みすぎですね。
久しぶりに、ドボン!!
Nov.6
No Wine Day
Nov. 7
It was a day-off.
I went to Tokyo down town and walked around there.
Then I went to Irreel Nongyocho, which is a fine French bistro, and had a nice dinner.
I have a long relationship with Mr. Tetsuya Shimada, the owner & chef of the restaurant.
I enjoyed very fine French dishes.
They have a very nice wine list.
I chose Languedoc red and white wine from the list.
They were also very nice, very good for the dishes today.
Thank you very much Mr. Shimada.
Then I moved to “3bis”, which is Japanese Sake Bar near Irreel owned by Mr. Shimada, too.
I enjoyed a glass of fine sake.
Good job!
DOBON!!