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お料理当番。
今日は久しぶりの手巻き寿司。
島根産天然本マグロ、青森産天然ヒラメ、宮城産ホタテ、北海道産ミズダコ、千葉産カツオ、長崎産シマアジ、スルメイカなど。
今日の本マグロは、超美味しかったです。
1本目 丸藤葡萄酒 ルバイヤート甲州醸し 2016
昨年ワイナリーの売店で購入。たしか2000円しなかったと思います。
甲州を皮ごと、赤ワインの方法で仕込んでいます。
甲州のピンク色の果皮の色素が抽出されてロゼ色をしています。
若いうちに飲んだ時よりも、色が濃くなっています。
酸もよりはっきりとして、ハッカを思わせるスパイシーなフレーバーが現れています。
美味しいですねー。手巻き寿司にぴったりです。
生産本数 503本とあります。
とっても貴重なワインだったのね。
2本目 富良野ワイン 羆の晩酌 2016
3月にスキーで泊まったホテルの売店で購入。これも2000円しなかったと思います。
メリハリのきいたパンチのある赤い酸味が印象的。
ふくらみのある豊かな酸ととても良いバランスがとれています。
ふらの2号という山ブドウ交配種で仕込んでいますが、交配種にありがちなキーンとした雑味は皆無です。
よいワインですねー。美味しいですねー。
北海道道内でしか売られていないのが、とても残念。
富良野ワイン仕入れたいなあ。
Jul. 6
I cooked dinner, Temaki-Sushi.
Very good!
1st Rubaiyat Koshu Kamoshi 2016
I bought this at the winery last year.
I think the price was less than 2000 yen.
It is made from 100% Koshu grown in Katsumuma Yamanashi buy as same as the red wine maceration method.
It looks rose wine due to Koshu skin color.
I felt a very nice acidity, fine fruits and some spairmint nuance.
I like this very much!
It was very good for sushi tonight.
The label says the total production is 503 bottles.
Oh! Very low!!
2nd Furano Wine Higuma no Banshaku 2016
I bought this at the hotel shop I stayed last March buy skiing in Furano Hokkaido.
It is s made from Furano #2, which is a hybrid grape born from some French grape and Japanese original grape variety.
I felt a very vivid acidity, big fruits and dense tannin.
I didn’t feel any rough taste and flavor, which some hybrid grapes often have.
I was sure again it is a very unique and fine Japan Wine.
Unfortunately, this red wine is only sold in Hokkaido.
Unfortunately…