6/7
休肝日
6/8
お料理当番、手巻き寿司。
北海道産松川カレイ、長崎産ヒラマサ、長崎産剣先イカ、鳥取産真鯵、鳥取産天然本マグロ、北海道産ミズタコ、北海道産ホタテ。
今日は捌きものが多かった。
こんな風に下ろしました。
上出来、上出来。
1本目 タケダワイナリー カミノヤマ テロワール 白 2016
昨年8月ワイナリーの売店で購入。山形県上ノ山市内の限定発売品。
上ノ山収穫のデラウエアとセイベル9110の混醸。
サンスフル(亜硫酸無添加)の表記はありませんが、これ亜硫酸使ってないでしょう。
本当にビオっぽい。それも凄く良いロワール辺りのビオのアンセストラルを思わせます。
デラの変な甘っぽさは皆無で、フルーツ感、イースト感、いきいきとした泡のバランスが絶妙。
すすーと体に染み入ります。
これも本当にお見事。さすが、タケダ。
2本目 タケダワイナリー カミノヤマ テロワール 赤 2016
赤は上ノ山収穫のマスカットベリーAとカベルネソーヴィニヨンのブレンド。
泡は僅かに感じるほど。あふれるような新鮮な赤いフルーツが押し寄せます。
エレガントなタンニンときれいに伸びる酸。
自然で素直な果実の味わいが、ひときわ印象的です。
何の抵抗感もなくスルスルと飲めてしまいます。
素晴らしいっ!!
Jun. 7
No Wine Day
Jun. 8
I cooked dinner, Temaki-Sushi.
I cooked many fishes.
Very, very good!
1st Kaminoyama Terroir white 2016
I bought this at the winery.
It was made from Delaware and Seibel 9110 grown in Kaminoyama, Yamagata.
It was a very small production sold at only local area around the winery.
I felt very natural fruits, vivid babbles, fine acidity and minerals.
I didn’t feel any sulfites nuance.
What a natural white wine is this!
So tasty!
2nd Kaminoyama Terroir red 2016
The red is made from Muscat Bailey-A and Cabernet Sauvignon grown in Kaminoyama.
It was a very small production, too.
I felt super fine red berries, elegant tannin, nice acidity and comfortable after taste.
The taste was very, very natural, too.
It was very good for sushi today.
Delicious!