旬のイサキが美味しい

 

5/18

お料理当番。

 

 

イサキのカルパッチョ

 

 

グリーンサラダ

 

 

シーフードグラタン

 

 

 

 

旬を迎えたイサキ。

オレンジをトッピングしてみたらとても美味でした。

 

 

 

1本目 アントニャック クロズリー デ リイ ブラン 2016 1,080円

ラングドック・リムー産の白ワイン。

シャルドネ、ソーヴィニヨン・ブラン、ヴェルメンティーノのブレンド。

冷涼な気候から、南のワインとは思えぬすっきりとしたキレ味系のワインに仕上がっています。

こればっかの表現になってしまいますが、キレいな酸とミネラル感。

これも今回の「粒ぞろいフランスワインペログビセット」に入っています。

 

 

2本目 アントニャック クロズリー デ リイ ルージュ 2016 1,080円

これまた「粒ぞろいフランスワインペログビセット」 で購入。

赤はメルロー、カベルネ・フラン、シラー、グルナッシュのブレンドです。

赤ワインもエレガント冷涼系。

ベリー系の果実味に、キレのある酸がよく絡みます。

すすっすーっと喉に落ちる、とても心地の良い味わいです。

こういうストレス感のないワインが最近とても好みです。

シーフードグラタンにもとてもよく合いました。

 

 

あさってから一週間ポルトガル出張。

日記を書くのが遅れて、あっぷあっぷになるかも知れません。

 

 

 

May 18

I cooked dinner.

 

 

Isaki Carpaccio

 

Green Salad

 

Seafood Gratin

 

Very good!

 

 

 

1st Antugnac La Closerie des Lys Les Fruitieres Blanc 2016 1080 yen

It is made from Chardonnay, Sauvignon Blanc and Vermentino grown in Limoux Languedoc.

It is a very cool style of white wine.

My tasting comment is always same recently but I felt very crisp fruits, fine citrus and nice minerals.

It is just my taste.

Tasty!

 

 

2nd Antugnac La Closerie des Lys Les Fruitieres Rouge 2016 1080 yen

The red is made from Merlot, Cabernet Franc, Syrah and Grenache grown in Limoux.

It is a very elegant style of red wine even though a made in south wine.

I felt very charming red & black berries with nice acidity.

It is very easy to drink without any stress.

It is just my taste, too.

 

 

I will go to Portugal from the day after tomorrow.

The up-date of this diary may be late.