11/25
休肝日
11/26
お料理当番、手巻き寿司。
やっぱ、美味しいです。
1本目 奥出雲ワイン ソーヴィニヨン ブラン 2016
奥出雲ワイナリーが、極少量のみ造るソーヴィニヨン。
これ驚くほど美味しいです。
とにかく極めて澄んだ果実味に、研ぎ澄まされたミネラル感。柑橘系の酸も申し分ありません。
飲むほどに感じる深い滋味。
いや、これは本当に美味しい。
日本のトップクラスのソーヴィニヨンブランですね。 手巻き寿司にも、ぴったりでした。
2本目 奥出雲ワイン メルロー 2016 3,200円
これも限定リリースの赤ワイン。
今月、ワイナリーの売店で購入しました。
しなやかなタンニンと香草のニュアンス。密度の濃い自然な果実味が溢れます。
長野、北信のメルローに似た味わいがあります。小布施とかに似ていますね。
いや、これも素晴らしいです。日本のトップクラスのメルローと言うべきでしょう。
奥出雲ワイナリー、すごいです。
Nov. 25
No Wine Day
Nov. 26
I cooked dinner, Temaki-Sushi.
Delicious!
1st Okuizumo Winery Sauvignon Blanc 2016
It is very small products of the winery, which is located in West Japan.
It’s surprisingly tasty!
I felt very clean fruits, fine citrus, clear minerals.
It is a very natural style of white wine.
I felt very comfortable taste in my palate.
I think it is one of the best Sauvignon Blanc in Japan.
2nd Okuizumo Winery Merlot 2016. 3200 yen
It is also very small products.
I bought it at the winery in this month.
I felt elegant-silky tannin and fine herb nuance.
I also felt very dense-charming fruits.
I think it is something similar to Nagano Merlot.
It’s so tasty, too.
I should say it is top class Japan Merlot.
Fantastic!