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埼玉の叔母の家にでかけ、出張お料理当番は手巻き寿司。
新潟産天然ヒラメ、長崎産真鯵、青森産スルメイカ、宮城産ホタテ、新潟甘エビ、北海道ミズタコなど。
手巻き寿司は美味しいです。
1本目 奥出雲ワイナリー シャルドネ アンウッデド 2016 2,550円
なんという澄み切った味わいなんでしょう。
深山の泉に湧き出る銘水のよう、さらに良質なシャルドネが持つふくよか果実の風味。
いや、いや、奥出雲のシャルドネは本当においしいです。
この透明感と豊かなフルーツ感は、このワイナリーならではですね。
手巻き寿司にぴったりでした。
2本目 小布施ワイナリー ソッガ ペールエフィス オーディネル メルロ&カベルネソーヴィニヨン 2015
小布施の凄さは、この2千円代前半のワインにこそ良くあらわています。
上品な果実味、きれいな酸、なめらかタンニン、樽貯蔵由来の奥深い味わい。
やっぱ、凄いなあ。美味しすぎ。この値段、ありえない。
Oct. 8
I went to my aunt house in Saitama and cooked dinner Temaki-Sushi.
I did a very good job!
1st Okuizumo Winery Chardonnay Unwooded 2016 2550 yen
I felt a very clean taste like a very fine mineral water.
I also felt very elegant fruits that only fine Chardonnay had.
I am sure again that Okuizumo is one of the best Chardonnay producers in Japan.
2nd Obuse Winery Sogga Pere & Fils Ordinaire Merlot Cabernet Sauvignon 2015
It showed the winery’s frightfulness.
The red is the bottom range of the winery.
I felt outstanding tastes of elegant fruits, acidity and tannin.
The winery doesn’t allow price indicate on web site.
But the price is super reasonable, like a joke.