7/6
お料理当番。
青森産天然ヒラメ、青森産真鯵、千葉産カツオ、北海道産甘エビの刺身。
グリーンサラダ
サワラとブラックタイガーのソテー、白貝とハマグリのワイン蒸し、マッシュポテト添え
今日のお刺身でらうま。
1本目 ドメーヌ ペックプイエ シャルドネ 2016 1500円
ラングドック・ミネルヴォア産のシャルドネのヴィンテージが2016年に切り替わりました。
新しいヴィンテージも凄く良いです。
ハツラツとしたアロマ、透き通った豊かなフルーツに心地のよい酸とミネラル感。
クセのない自然な味わい。実に綺麗な白ワインです。
今日のお刺身にぴったり、でらうま。
2本目 ドメーヌ ダルバ ミネルヴォア ルージュ 2014 1500円
赤もミネルヴォアです。
ゆったりとしたヴォリューム感のある果実味、なめらかなタンニン、黒いベリー系の豊かな酸。
よいワインです。
今夜は暑いので、しっかり冷やして飲みました。
美味しいです。
今日のシーフードにも、ぴったりでした。
Jul. 6
I cooked dinner.
Sashimi
Green Salad
Seafood Grill
Delicious!
1st Domaine Pech Pouille Chardonnay 2016 1500 yen
It is made in Minervois in Languedoc.
The vintage has changed to 2016.
The new vintage is also very good.
I felt a very fresh aroma, natural-rich fruits, very fine citrus and comfortable minerals.
It is a really clean and clear white wine.
It was very good for sashimi today.
2nd Domaine d’Albas Minervois Rouge 2014 1500 yen
The red is also made in Minervois.
I felt big volume fruits, silky tannin, fine black acidity and long after taste.
It is a very fine red wine.
Because it was a hot night, I tasted this with chilly temperature.
It was so tasty, very good for the seafood today.