11/26
本日、11月26日は、いいふろ(1126)の日だそうです。
では、と、思いたち、介護を義妹にお願いして、夕刻いつもの日帰り温泉に出かけました。

いつになく混んでいたのは、やっぱり「いい風呂の日」だからでしょうか?
ゆっくりお風呂に浸かったあとの、湯上がりの生ビールは最高です。

シャトルバスで鶴川駅に戻って、夕食は駅ビルの「いまがわ食堂」。
前回の日帰り温泉の帰りに初めて入ったお店ですが、やっぱり、ここ、いいです。

三浦漁港の鮮魚卸が展開するチェーン店ですが、魚料理が充実。
特に鯖が名物らしい。

生鯖、焼き鯖、最高です。

今日のお酒は、東京・奥多摩の銘酒「澤乃井辛口」。

すっかりとした口当たりの良いお酒で、あっという間に3合が空になりました。
締めの、葉山牛のコロッケも美味しかったです。

いい風呂の日、いい一日でした。
Nov. 26
In the evening, I went to my usual day-trip hot spring.
After a leisurely bath, draft beer after bathing is the best.
I took the shuttle bus back to Tsurukawa Station and had dinner at the station building’s “Imagawa Shokudo”.
Last time, I entered this restaurant on my way home from the day-trip hot spring.
It is a good restaurant.
It is a chain restaurant developed by a fresh fish wholesaler in Miura Fishing Port.
They have a wide variety of fish dishes.
Mackerel seems to be especially special.
Raw mackerel, grilled mackerel, both of them were best.
Today’s drink was a famous sake “Sawanoi”, which is made in Tokyo Okutama.
It was a completely mouth-watering sake, and the 3 sake-bottles were empty in no time.
The Hayama beef croquettes at the end were also delicious.
It was a good bath day, a good day.

