11/23
今年最後の三連休の中日です。
私はここまで手が回らずに、やり残していた家事と雑事の片づけに丸一日を費やしました。
今日の料理
水菜とブロッコリー、シラスと蒸しホタテの和え物

湯豆腐

焼き野菜サラダ

鯖の一夜干しのグリル

秋のサバは美味しいですね。

本日のワイン

アラルディカ ピエモンテ コルテーゼ 2024 1,250円
イタリア・ピエモンテ産のサステナブルワインです。
これも我が家の定番ワイン。
すっきりとした飲み口のピュアで冷涼感あふれる味わいです。
今日の料理のようなお惣菜にもぴったりです。
軽めのスタイルですが、飲むほどにボリューム感もでてくるのがとても良いです。
Nov. 23
It is the middle day of the last three-day holiday of this year.
I spent a whole day cleaning up the unfinished housework and chores.
Today’s dish
Mizuna, Broccoli, Whitebait and Steamed Scallops
Yudofu
Grilled Vegetable Salad
Grilled Mackerel, dried overnight
Autumn mackerel is so delicious.
Today’s Wine
Araldica Piemonte Cortese 2024 1,250 yen
This is a sustainable wine from Piemonte, Italy.
This is also my standard wine.
It has a pure and cool taste with a clean mouthfeel.
It is also perfect for a side dish like today’s dish.
It’s a light style, but it’s very nice that the more you drink, the more volume you get.

