地鶏の香草焼き

10/26

今日も雨が降ったり、やんだり。

一日中厚い雲が空を覆っていました。

洗濯ものが全然乾きません。

部屋中、洗濯物だらけ。

 

 

今日の料理

シーフードマリネ サラダ仕立て

 

 

北海道産 地鶏の香草焼き

 

 

モモ肉の片側 皮目だけを低温で焦げ目がつくまでじっくり焼きます。

 

 

 

香草をたっぷりのせて、200℃のオーブンで15分。

 

 

皮はパリパリ、肉はしっとりジューシーに仕上がりました。

 

 

美味しい!

 

 

 

本日のワイン

 

 

 

マルキドボーラン ソーヴィニヨン・ブラン 2024 1,080円

2024年ヴィンテージのマルキドボーランは、ソーヴィニヨン・ブランも素晴らしい出来です。

ソーヴィニヨン・ブランとしては、驚くほど肉厚な果実味がリッチなボディを生み出しています。

しっかりとした酸とミネラル感は、ソーヴィニヨン・ブランならでは。

ボディがしっかりとしているので、地鶏にもよく合いました。

 

 

 

Oct. 26

It also rained today.

Thick clouds covered the sky all day.

The laundry does not dry at all.

The whole room is full of laundry.

 

 

Today’s dish

Seafood Marinade Salad

 

Hokkaido Chicken Roasted with Herbs

 

On one side of the thigh meat, only the skin is slowly grilled at a low temperature until browned.

 

Top with plenty of herbs and put in the oven at 200°C for 15 minutes.

 

The skin was crispy and the meat was moist and juicy.

 

Delicious!

 

 

Today’s Wine

Marquis de Beau Rond Sauvignon Blanc 2024 1,080 yen

The 2024 vintage Marquis de Beau Rond is also excellent with Sauvignon Blanc.

As for Sauvignon Blanc, the surprisingly fleshy fruits create a rich body.

The firm acidity and minerality are unique to Sauvignon Blanc.

The body is firm, so it went well with roasted chicken.