2/22
2月22日、車を運転していたら時計が2時22分を指していました。
2月22日 2時22分です。
ニャン、ニャン、ニャンで猫の日だそうです。
大魔神佐々木投手と、ワイン女子Kさんの誕生日です。
お誕生日おめでとうございます♪
今日の夕食は、スキヤキにしました。
いつもの国産牛の赤身の切り落とし。
スキヤキは美味しいです。
調理時間が短く済んで、いわゆるタイパは抜群ですね。
本日のワイン
マルキドボーラン シラー 2023 1,080円
我が家のスキヤキの味付けは、醤油・みりんと砂糖だけ。
甘めの味付けです。
甘い醤油ベースのタレに合わせるワインは、やはり甘味を感じる果実味があふれるマルキドボーランのシラーにしました。
ちょっとスパイシーなフレーバーもスキヤキによく合います。
マルキドボーランは色々な料理に合わせて、オールマイティーなラインナップが揃っているなぁ、と今日も自画自賛です。
Feb. 22
On February 22, I was driving my car when the clock pointed to 2:22.
It’s 2:22 a.m. on February 22.
It is said that it is cat day in Nyan, Nyan, Nyan.
It’s the birthday of the famous pitcher Daimajin Sasaki and Wine Girl-K.
Happy Birthday♪
For dinner today, I made Sukiyaki.
The usual lean cuts of domestic beef.
Sukiyaki is delicious.
The cooking time is short, and the so-called time-performance is outstanding.
Wine of the Day
Marchi de Beau Rond Syrah 2023 1,080 yen
The only seasoning of my sukiyaki is soy sauce, mirin and sugar.
It is sweetly seasoned.
The wine to go with the sweet soy sauce-based sauce is a Marquis de Beau Rond Syrah, which is also full of sweet fruits.
A slightly spicy flavor also goes well with Sukiyaki.
My Marquis de Beau Rond has an all-around lineup to match various dishes, and I am also proud of myself today.