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毎年恒例の、鎌倉長谷寺へ初詣に行ってきました。
お寺の境内から見渡す湘南の海は、今日は波が高かったです。
お寺のレストランで、名物のカレーうどんをいただきました。
このカレーうどん、優しい味で、本当に美味しいです。
帰宅途中、相模大野で刺身を購入。
家に帰って夕食は手巻き寿司。
バチマグロ、メジナ、ヒラメ、甘エビ、真鯵、サヨリ、ツナマヨ、キュウリ
刺身は全て天然もの。いつもと違う魚屋さんでネタを買うと、やっぱり全然違います。
美味しかったです。
1本目 くらむぼんワイン 蔵 白 1,700円
山梨・勝沼の老舗ワイナリー“くらむぼんワイン”のベーシックワイン。
山梨産の甲州で仕込まれています。
きれいな果実味、穏やかな酸と、ふわっとした口あたり。
優しい味わいの甲州です。
これ、いいですね。コストパフォーマンスも抜群です。
手巻き寿司にとても良く合いました。
2本目くらむぼんワイン 蔵 赤 1,700円
同じ“くらむぼんワイン”の赤ワインは、山梨産のマスカット・べーりーAで仕込まれています。
これも優しい味わいのワインです。
新鮮な果実味、いきいきとした酸とまろやかな渋み。
邪魔な味がいっさいないピュアな口当たり。
赤も美味しいです。手巻き寿司にぴったりでした。
Jan. 8
I went to Kamakura Hase-Temple for the first visit in New Year.
The sea of Shonan, which can be seen from the temple grounds, was high today.
At the temple restaurant, I had the famous curry udon.
This curry udon noodle has a gentle taste and is really delicious.
On the way to the house, I bought sashimi at Sagami Ohno.
After I got home, I had Temaki-sushi for dinner.
Bachi-Maguro, Mejina, HIrame, Shrimp, Mackerel, Sayori, Tuna mayo, Cucumber
All sashimi were wild ones. If you buy sashimi at a different fish shop than usual, it will be completely different.
It was delicious.
1st Kuramubon Wine Kura white 1,700 yen
It is a basic wine from the long-established winery “Kuramubon Wine” in Katsunuma, Yamanashi.
It is made from 100% Koshu grown in Yamanashi.
I felt beautiful fruits flavor, mild acidity, and fluffy mouthfeel.
It is a Koshu with a gentle taste.
This white is very good. The value for money is also outstanding.
It went very well with the Temaki-sushi today.
2nd Kuramubon wine Kura red 1,700 yen
The red wine of the same “Kuramubon Wine” is made from Muscat Belly-A from Yamanashi.
This is also a wine with a gentle taste.
I felt fresh fruits, lively acidity and mellow astringency.
It has a pure mouthfeel with no disturbing taste.
This red is also delicious. It was perfect for Temaki-sushi.