11/24
快晴の日曜日。
冷たい風が吹いているけど、絶好の行楽日和ですね。
私は月の後半、福島と大阪にそれぞれ日帰りの出張があり、いつの間にか溜まった事務仕事に1日追われました。
今日の夕食はスキヤキにしました。
スキヤキは準備が簡単にできるので助かります。
しかも美味しい!
本日のワイン
フレデリック・マニャン ブルゴーニュ シャルドネ 2020
近所のスーパーの処分品コーナーに20%オフの値札が付いていて、つい手が伸びて買ってしまいました。
で、早速、今夜飲みました。
透明な酸、澄んだ果実味。思ったより繊細で冷涼感たっぷりの味わい。
奥にふわっととした華やかなが見つかります。
さすが、マニャン。エレガントなワインです。
溶き卵をたっぷり絡めた牛肉に、よく合いました。
やっぱり、良いブルゴーニュは美味しいですね。
Nov. 24
It was a sunny Sunday.
There is a cold wind blowing, but it is a perfect holiday day.
In the second half of the month, I had one-day business trips to Fukushima and Osaka, and before I knew it, I was busy with office work that had accumulated for a day.
I made Sukiyaki for dinner today.
Sukiyaki is helpful because it is easy to prepare.
And it’s delicious!
Wine of the Day
Frederic Magnien Bourgogne Chardonnay 2020
There was a 20% off price tag in the disposal section of a local supermarket, and I couldn’t help but reach out and buy it.
So, I drank it tonight.
I felt a transparent acid and clear fruits taste.
The taste is more delicate and cooler than I expected.
You can find a fluffy and gorgeous in the back.
As expected, Magnien. It is an elegant wine.
It went well with the beef with plenty of beaten eggs.
After all, good burgundy is delicious.