ボジョレー・ヌーヴォー解禁日

11/21

今日の料理

 

生牡蠣

 

 

 

バチマグロ、チダイ、ホウボウ、関イサキ、黒ソイの刺身

 

 

玉子サラダ

 

 

やきとり

 

 

 

今日は11月第三木曜日、ボジョレー・ヌーヴォー解禁日です。

今年もリラックスワインのオリジナル・ヌーヴォーが届きました。

よく、「ボジョレー・ヌーヴォーに合う料理はなんですか?」と、聞かれますが、「なんでも合いますよ。」と答えています。

新鮮な果実味がいっぱいで、酸味と渋みの穏やかなボジョレー・ヌーヴォーは料理を選びません。

 

 

ウチの居酒屋メニューにもぴったりでした。

 

 

本日のワイン

 

 

リラックス・ワイン ボジョレー・ヌーヴォー2024  3,500円

クリュ・ボジョレーのジュリアナ村の協同組合”カーヴ・ジュリアナ”で委託生産するリラックスワインのオリジナル・ヌーヴォー。

今年もウチのヌーヴォーは美味しいです。

ぎゅっと詰まった赤い果実味、溌剌とした酸とサラリとした口当たり。

邪魔なテイストがいっさいないピュアなワインです。

特筆すべきは、亜硫酸の添加量の少なさで、なんと今年も40mg/Lという極めて低い数値。

素直で自然な味わいの理由のひとつです。

ああ、今年もヌーヴォー解禁日が無事に終わりましたよ。

 

 

Nov. 21

Today’s Dish

 

Raw Oysters

 

Bachi-Maguro, Sea Bream, Gourd, Seki Isaki, Black Soy Sashimi

 

Egg salad

 

Yakitori

 

 

Today is the third Thursday of November, Beaujolais Nouveau Day.

This year, the original Nouveau Relaxing Wine Arrived.

People often ask me, “What kind of food goes well with Beaujolais Nouveau?” and I say, “It goes well with anything.” I answered.

Full of fresh fruit and mild with acidity and astringency, Beaujolais Nouveau does not choose a dish.

It was perfect for our izakaya menu.

 

 

Wine of the Day

Relax Wine Beaujolais Nouveau 2024 3,500 yen

An original nouveau of Relax Wine produced on consignment by the cooperative “Cave Juliana” in the village of Juliana in Cru Beaujolais.

Our nouveau is delicious again this year.

I felt tightly packed red fruits, rich acidity and smooth mouthfeel.

It is a pure wine with no disturbing tastes.

It is worth mentioning that the amount of sulfurous acid added is small, and this year it is an extremely low value of 40 mg/L.

It is one of the reasons for the straightforward and natural taste.

Ah, the Nouveau ban has come to an end again this year.