横浜大黒埠頭の契約倉庫

10/16

ワインの包装資材を引き取りに、横浜大黒埠頭の契約倉庫に行きました。

 

 

体育館を5層に重ねたような巨大な倉庫。

リラックスワインの契約倉庫は最上階にあるので、通路からは素晴らしい眺望が望めます。

今日は曇り空でしたが、晴れた日には遠く三浦岬や、房総半島の先端にまで見渡せます。

 

 

ここには約1万ケースのリラックスワインが定温15°Cで保管されていて、毎日、全国のお得意様にお届けしてをおります。

 

 

今日の料理。

サーモンと真鯛のカルパッチョ

 

 

生ハム、チキン、玉子、オクラ、ブロッコリー、ミニトマトのサラダ

 

 

豚ヒレ肉とリンゴのソテー

 

 

 

 

1本目 マルキドボーラン ソーヴィニヨン・ブラン 2023  1,080円

いつものマルキドボーランです。

今日はソーヴィニヨン・ブランを抜きました。

新鮮な果実の風味、澄んだ酸と心地よいミネラル感。

邪魔な味のないピュアな口あたり。

デイリーワインのお手本みたいな白ワインだと、私は思います。

カルパッチョ、サラダはもちろん、ヒレ肉のソテーにもよくあいました。

 

 

2本目 ドメーヌ ペッシュ・プイエ ルージュ 2022  1,300円

ラングドック地方ミネルヴォワ産のサステナブルワインです。

カリニャン60%、グルナッシュ15%、メルロー15%、サンソー10%のブレンド。

完熟したベリー系の果実味がいっぱい。ミネルヴォワならではのキメの詰まった濃厚でもまろやかな口当たり。

これ、美味しいんです。

食後に、少しずつ、飲み続けるのが楽しみな赤ワインですね。

 

 

Oct. 16

I went to the contract warehouse at Yokohama Daikoku Wharf to pick up the packaging materials for the wine.

 

A huge warehouse that looks like a gymnasium stacked on top of each other on top of each other.

The Relax Wine Contract Warehouse is located on the top floor, so you can enjoy a great view from the walkway.

 

The sky was cloudy today, but on a clear day, you can see Cape Miura in the distance and the tip of the Boso Peninsula.

 

About 10,000 cases of Relax Wine are stored here at a constant temperature of 15℃, and we deliver them to customers all over the country every day.

 

 

Today’s dish.

Salmon and Madai Carpaccio

 

Salad with prosciutto, chicken, egg, okra, broccoli and cherry tomatoes

 

Sauteed Pork Tenderloin and Apples

 

 

1st Marquis de Beau Rond Sauvignon Blanc 2023 1,080 yen

It’s the usual Marchi de Beau Rond.

Today I chose Sauvignon Blanc.

I felt fresh fruits, clean acidity and comfortable minerals.

I also felt pure mouthfeel without disturbing taste.

I think it’s a white wine that looks like a model of daily wine.

It went well with carpaccio, salads, and sauteed tenderloin.

 

 

2nd Domaine Pech Pouille Rouge 2022 1,300 yen

It is a sustainable wine from Minervois in the Languedoc.

It is a blend of 60% Carignan, 15% Grenache, 15% Merlot and 10% Cinsault.

It has a full of ripe berry fruits.

A rich yet mellow mouthfeel packed with texture unique to Minervois.

This is delicious.

It’s a red wine that you can look forward to drinking little by little after dinner.